Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de de novembre del 2010 | 15:55
Notícia · Comunicació

Les eleccions i la qüestió nacional, al The New York Times

Barcelona · Per primera vegada en molt de temps el Col·lectiu Emma, dedicat a respondre les informacions esbiaixades sobre Catalunya que produeixen els mitjans de comunicació internacionals, s'ha mostrat satisfet per la publicació d'una peça fora de les fronteres. El col·lectiu ha celebrat que "després de la frivolitat de la campanya electoral que ha estat recollida a la premsa internacional", avui s'hagi publicat un article que ha fet una "aproximació objectiva" al període electoral que viu Catalunya.

Ens referim a l'article Battle Lines Drawn in Catalonia (Línies de guerra dibuixades a Catalunya), publicat pel prestigiós rotatiu nordamericà The New York Times. El diari ha indicat a una notícia que l'independentisme català ha guanyat força al país, i ha posat sobre la taula els principals aspectes de discussió entre els diferents partits en aquesta campanya electoral: el concert econòmic, el dèficit fiscal, la immigració, la llengua i les multes lingüístiques i, fins i tot, la Llei del Cinema català promoguda per la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació.

L'article del rotatiu americà va més enllà de l'anàlisi elemental i ha entrevistat diverses personalitats implicades en l'actual sistema polític i social a Catalunya, com Celestino Corbacho, Joan Laporta i Alícia Sánchez-Camacho, amb els quals ha pogut argumentar que Catalunya està immersa en "veritables tensions i controvèrsies" d'àmbit nacional i econòmic. El rotatiu ha indicat que en aquestes eleccions s'espera un alt percentatge d'abstencionisme i que un dels temes més delicats a què s'haurà d'encarar el Govern que es formi en aquestes properes eleccions és a les "seqüeles" de la retallada estatutària per part del Tribunal Constitucional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat