Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de gener del 2011 | 18:46
Notícia · Comunicació

The Economist i The Guardian, la cara i la creu comunicativa sobre l'ús de les llengües cooficials al Senat

Barcelona · Espanta veure com informen de vegades mitjans internacionals considerats de prestigi sobre Catalunya i els seus anhels. Per això és tant destacable la feina incansable que fan la gent del Col·lectiu Emma, responent, sense buscar polèmiques i enfrontaments, totes aquelles informacions esbiaixades o directament falses que es publiquen arreu del món sobre Catalunya.

Recentment, el Col·lectiu va respondre a l'article del diari The Guardian "Lost in translation? Spanish senators allowed to debate in five languages", de Giles Tremlett, un escrit que es limita a reproduir al peu de la lletra tot allò pronunciat i publicat pel PP i la Brunete' sobre la possibilitat de parlar al Senat qualsevol de les llengües oficials de l'Estat. En concret, l'entitat va respondre a cinc paràgrafs del text: "El que afirma que les llengües cooficials han estat una font de conflicte, obviant que el conflicte ve de molt abans, i és fruit que durant molt de temps s'ha imposat (també per la força) el castellà; el que explica que els governs regionals volen que els funcionaris parlin la llengua cooficial, oblidant el dret els contribuents catalans a ser entesos en la seva llengua; el que afirma que el català i el valencià potser són llengües diferents, i els convidem a anar a qualsevol de les 18 universitats britàniques on s'estudia el català o a preguntar a la Reial Acadèmia de Llengua Espanyola; i quan es fa ressò de les paraules de Rajoy en les que explica que això no passa en un país normal, i l'animem a valorar que és més normal i un model a seguir, Suïssa amb el seu respecte a les llengües cooficials o Turquia, on inclòs es nega el fet nacional kurd".

Doncs bé, tan sols un dia després, The Economist, un dels mitjans a qui més respostes ha hagut de dedicar el Col·lectiu Emma, ha publicat l'article Hablen español, already, escrit en què es defensa l'ús de les llengües cooficials al Senat i respon directament l'article de The Guardian. The Economist recorda que, a diferència del que deia Rajoy, a "països normals" com Canadà, Nova Zelanda o Sud-Àfrica també s'utilitzen les diferents llengües oficials i explica que a l'Estat espanyol, "la llengua comuna és al llengua estrangera" per a molts ciutadans. L'article també recorda que el català, el basc i el gallec ja es parlaven "abans que Espanya existís".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat