Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de juny del 2009 | 15:24
Notícia · Cultura

L'últim adéu a Pepe Rubianes

Barcelona · ACN · Una vintena d'actors i humoristes, tots ells amics de Pepe Rubianes, han homenatjat aquest dilluns, en un Palau Sant Jordi ple de gom a gom, l'actor galaicocatalà', que va morir el passat 1 de març a causa d'un càncer de pulmó.


Amb el Palau a vessar, Carles Flavià, Andreu Buenafuente i Xavier Grasset, entre d'altres, han recordat amb humor les millors anècdotes amb Rubianes. 'Rubianes somos todos' ha estat dirigit per Joan Lluís Bozzo i Pep Molina i ha format part de la gala que cada any celebra la Fundació Pare Manel, de la qual Rubianes va ser-ne impulsor. Els beneficis d'aquest homenatge aniran destinats a la Fundació Pepe Rubianes que treballarà en projectes solidaris a l'Àfrica.

Les ballarines etíops participants al darrer espectacle de Rubianes, han estat les encarregades de donar el tret de sortida al festival. Amb música, color i ritme, les coprotagonistes de La sonrisa etíope', un muntatge que va haver d'abandonar per motius de salut, s'ha presentat doncs, un homenatge que lluny de la melancolia, ha volgut recordar les millors anècdotes i els millors moments de la carrera de Rubianes. Una vintena d'actors, humoristes i músics han desfilat durant més de tres hores amb l'únic objectiu de demostrar la gran estima que Catalunya sentia per Rubianes.

Un emocionat Carles Flavià, juntament amb Llàtzer Escarceller, ha recordat actuacions amb Rubianes. El polifacètic Àngel Pavlovsky, vestit de dona, amb un llampant vestit de color verd i un original barret, ha fet una reflexió sobre l'origen dels aplaudiments i els ha intentat canviar per petons. Manel Fuentes, que ha aprofitat per imitar Rubianes, ha volgut recalcar que el públic català no anava al teatre sinó que anava a veure concretament els diferents espectacles que muntava Pepe Rubianes. Fuentes ha recordat que la primera vegada que va entrar en contacte amb l'humorista va ser a través d'una dedicatòria en un cartell i que d'allà, va desembocar la seva admiració per ell. Xavier Sardà, amb qui Rubianes havia fet un viatge a l'Àfrica per ensenyar-li els tresors que amaga un dels països que més atreien a Rubianes, Kenyia. Per això, a banda de recordar moments viscuts conjuntament, sobretot en aquest viatge, Sardà ha presentat les imatges inèdites del viatge i d'aquesta manera ha posat sobre la taula els projectes que la futura fundació Pepe Rubianes durà a terme a l'Àfrica i concretament a Kènya, una mostra més de la vocació solidària de Rubianes.

Un altre dels humoristes amb qui Rubianes va establir una relació estreta, Andreu Buenafuente s'ha mostrat encara afectat per la seva mort i ha explicat la intenció de treballar amb Rubianes des del primer moment en què va conèixer el seu treball com a humorista. Buenafuente ha definit Ruabianes com "un dels homes més estimats d'aquest país" i "l'home més lliure que ha conegut mai". El periodista Xavier Grasset, per la seva banda, ha volgut agrair les col·laboracions de Rubianes a El món s'acaba' que dirigia a Catalunya Ràdio i ha contradit la seva fama de poc complidor, destacant que ha estat el col·laborador amb qui ha treballat un període de temps més llarg.

Lucrecia, Martirio, Carlos Nuñez i Joan Manuel Serrat han estat algunes de les actuacions musicals d'aquest homenatge que juntament amb Pep Cruz, Faemino y Cansado, el Tricicle, Cristina Dilla, Carlos Latre, Tequila, Comediants i l'equip del Polònia, han completat l'espectacle. Més de 14 mil persones, entre elles el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han seguit en directe aquest espectacle que forma part de la gala anual que organitza la Fundació Pare Manel Els beneficis obtinguts es destinaran als projectes que la fundació que porta el seu nom, durà a terme a diferents països africans, com ara Kenyia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat