Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de febrer del 2005 | 00:00
Notícia · Política

CiU demana que les enquestes de la Generalitat depenguin del Parlament

El Centre d’Estudis i Opinió (CEO), que serà l’encarregat de subministrar les enquestes a la Generalitat, ha nascut amb polèmica. Tot i els esforços del tripartit per dotar el nou organisme d’un comitè independent presidit per Joan Rigol, que avaluï el seu funcionament, CiU va exigir que el CEO depengui del Parlament i deixi d’estar vinculat a la conselleria d’Economia.
Aquest debat va venir arran de la compareixença al Parlament del conseller Castells per respondre a les preguntes de CiU sobre una suposada manipulació al baròmetre de novembre. Castells va negar taxativament que s’hagués manipulat cap enquesta i va exigir a Puig una rectificació per falta de proves. Fora d’aquesta polèmica per la suposada manipulació mai demostrada, el debat va girar a l’entorn del CEO. El portaveu del PP, Daniel Sirera, va qüestionar la idoneïtat de Gabriel Colomé per dirigir l’organisme, ja que és militant del PSC. Puig, a més, es va queixar que tot i el nou càrrec, Colomé encara participi en tertúlies a la ràdio defensant les tesis socialistes. Castells va assenyalar, però, que el CEO no és l’organisme definitiu que ha de subministrar les enquestes i va oferir als partits de l’oposició negociar un institut d’enquestes definitiu que tingui el consens de tots els grups de la cambra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat