Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de d'abril del 2007 | 17:00
Notícia · Política

El camp per córrer del sobiranisme

Segons la darrera enquesta que ha emès el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de Catalunya, a Catalunya hi ha un 38,7 % de persones que se senten més catalans que espanyols (23,5%) o només catalans (13,5%), xifres que contrasten amb el pol oposat, el dels qui es defineixen més espanyols que catalans (4,4%) o només espanyols (7,6%). O, el que és el mateix, només un de cada deu ciutadans se senten únicament espanyols.
El percentatge dels qui es consideren tant espanyols com catalans continua sent, però, el més ampli, i fins i tot augmenta respecte les dades del baròmetre de tan sols fa un mes.

Una dada preocupant de l’estudi del CEO és la que relaciona nivell de vida amb identitat nacional i segons la qual el sentiment de pertinença exclusiva a Catalunya aniria en paral.lel amb un major nivell de vida, arribant al 17,2% i al 19,5% entre les classes mitjana alta i alta, cosa que pot temptar més d’un a reflotar discursos tendenciosos i que tant mal han fet el país com el que sempre equiparava nacionalisme català amb burgesia i que tant va planar durant la transició.

Per sort, a l’altre extrem això no es tradueix en xifres elevades de pertinença exclusivament espanyola, sinó que el que predomina entre les capes més desfavorides és l’equidistància, que arriba fins a un 56,4%. Aquest és el camp que encara hi ha per córrer, la població a què cal seduir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat