Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de desembre del 2011 | 17:53
Notícia · Política

El PSC es 'renova' escollint Navarro i enterrant el grup propi

L'alcalde de Terrassa s'imposa amb el 73% dels vots i forma una executiva que incorpora els dos altres aspirants a la secretaria general; Joan Ignasi Elena i Àngel Ros.

No hi ha hagut sorpreses al congrés del PSC d'aquest dissabte. Almenys, pel que fa a al guanyador: l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, s'ha imposat en la cursa per accedir a la secretaria general del partit i serà l'encarregat de reconduir un PSC que, tal com va afirmar José Montilla en el balanç del seu mandat, "ha tocat fons". L'elecció de Navarro, el candidat que havia rebut el suport de l'aparell, i el rebuig frontal d'assolir grup propi al congrés, deixen a l'expectativa l'abast de la renovació del partit. De moment, aquesta tan sols s'ha notat en les cares de la nova executiva.

Navarro va guanyar la votació del 12è congrés del PSC aconseguint el suport del 73,06% dels vots dels delegats acreditats, sumant un total de 545 paperetes al seu favor. L'altra candidatura que encapçalava l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, l'obiolista Joan Ignasi Elena, va obtenir el suport del 25,06% dels vots. Tot i haver-se presentat sumant a última hora el suport d'Àngel Ros –l'alcalde de Lleida va decidir retirar-se en veure's sense opcions per no cremar-se de cara a l'elecció del candidat als comicis del 2014- Elena només ha aconseguit que 187 delegats li hagin donat el vot per liderar el nou PSC.

El grup propi, enterrat

El Congrés també va servir per deixar clar que l'afer del grup propi té un interès absolutament minoritari al sí del PSC. L'esmena presentada per aconseguir que els socialistes tinguin veu pròpia a Madrid fou rebutjada per 130 vots dels delegats, mentre que només 27 hi van votar a favor.

Ros i Elena, integrats

En la seva intervenció després de ser escollit, Navarro ja va estendre la mà als altres dos aspirants a la secretaria general perquè ells i els seus equips s'integressin en la direcció: "En aquest partit hi ha de cabre tothom, els que s'han presentat i molts altres companys que representen els seus territoris i la seva gent", va dir. Una oferta que tan Ros com Elena van acceptar després d'alguna reticència inicial. L'alcalde de Lleida ocuparà l'àrea de Cohesió Territorial, mentre que l'exalcalde de Vilanova serà qui s'encarregui de la secretaria d'innovació política i impuls de l'Aliança Social i de Progrés, una proposta que ell mateix havia llençat des de la seva candidatura.

Fernández i Balmón, els homes forts

En tot cas, la nova executiva ha posat el partit en mans de dos homes de confiança de Navarro:  el diputat al Congrés Daniel Fernández, que es farà càrrec de l'àrea d'Organització -tot i que amb un poder més limitat que el que fins ara ostentava Zaragoza-; i l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, que capitanejarà l'àrea d'Acció Política.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ostentarà l'àrea de canvis socials, medi ambient i sostenibilitat; l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, se n'ocuparà de la política municipal; l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, ocuparà l'àrea de ciutadania i societat civil; i l'alcalde de Tarragona aconsegueix una secretaria molt lligada als Jocs de la Mediterrània i que rep el nom de política europea, internacional i per la Mediterrània. La diputada al Parlament i portaveu adjunta d'Economia, Rocío Martínez-Sampere, entra al nucli dur del partit amb l'àrea econòmica; i la també diputada Eva Granados serà qui ostenti la secretaria de Cohesió Social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat