Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de gener del 2012 | 17:00
Notícia · Política

L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, seurà a la banqueta dels acusats

El magistrat imposa una fiança de 4'2 milions d'euros a Fabra i d'entre 800.000 i 1,7 milions a la resta d'acusats per presumptes delictes fiscals.

ACN · El magistrat del jutjat número 1 de Nules (Plana Baixa) ha decretat aquest divendres l'obertura de judici oral contra l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a causa de diversos delictes fiscals relacionats amb el 'cas Naranjax'. El jutge també ha dictat obertura de judici contra la seva exdona, Maria Desamparados Fernández, així com contra l'empresari Vicent Vilar i la seva dona, Montserrat Vives. S'imposa una fiança de 4,2 milions d'euros a Carlos Fabra, d'1,7 milions per a la seva exdona, i de 800.000 euros per a la resta d'acusats.
La decisió arriba després que el passat desembre el Tribunal Suprem reobrís la causa contra Carlos Fabra, deixant sense efecte l'arxivament per prescripció decretat per l'Audiència de Castelló de quatre dels cinc delictes fiscals pels quals es va investigar l'expresident de la Diputació de Castelló.

Se l'acusa de rebre ingressos de 3,6 milions sense justificar als exercicis fiscals, entre els anys 1999 i 2004, segons l'acusació. La decisió del Suprem responia al recurs de cassació interposat per la Fiscalia Anticorrupció que demana 15 anys de presó, 10 d'inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

El ministeri fiscal també demanava vuit anys de presó i 1,1 milions a la seva dona, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l'empresari Vicente Vilar i la seva dona.

Tots quatre estaven acusats de falsejar documentació per obtenir autoritzacions del Ministeri d'Agricultura i fabricar productes fitosanitaris en les seves empreses, a més d'ocultar ingressos a Hisenda.

El procés es va iniciar arran de la denúncia de l'empresari Vicente Vilar, que va acusar el president del PP a Castelló de cobrar-li quantioses comissions per fer-li de mitjancer en l'obtenció de llicències per elaborar productes fitosanitaris. Fabra hauria utilitzat les seves influències per aconseguir aquests permisos. L'empresa que els fabricava estava a nom de les dones de Fabra i Vilar i es deia 'Naranjax', nom del cas.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat