Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de desembre del 2010 | 16:19
Notícia · Societat civil

Una nova llei del cinema català, també a les Illes

Barcelona · La situació inacceptable en la qual es troba la llengua pròpia al setè art també és motiu de preocupació a les Illes Balears. La proposta d'aplicar una normativa semblant a la Llei del Cinema català del Principat promoguda per Joan Manuel Tresserras a les Illes és cada cop una realitat més palpable.

La passada setmana el Consell Social de la Llengua Catalana a les Illes va acordar la creació d'una proposició de llei del cinema que asseguri la meitat de còpies en la llengua pròpia. La reunió del Consell la passada setmana ha conclòs portar la proposta de Llei a tots els partits per tal que aquests la facin present al Parlament de les Illes Balears i es pugui arribar al 50% de totes les còpies cinematogràfiques en català.

Segons ha informat dBalears, el redactat de la proposició de llei del cinema a les Illes també inclou la meitat de còpies digitals en català i la distribució de totes les còpies amb l'accés lingüístic en català. La directora general de Política Lingüística i vicepresidenta tercera del Consell Social de la Llengua Catalana, Margalida Tous (Bloc), ha explicat que aquesta nova normativa suposaria "una aportació molt important per defensar els drets lingüístics del tots els ciutadans de les Illes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat