Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de desembre del 2011 | 18:40
Notícia · Societat civil

Tomeu Martí, absolt de les acusacions de "desobediència a l'autoritat" pels fets de l'Acampallengua 2009

El coordinador de l'Obra Cultural Balear fou detingut per tres guàrdies civils que es van presentar al festival sense que s'hagués produït cap incident.

Tribuna Mallorca · Dos anys i mig després, la justícia ha donat la raó a Tomeu Martí, coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB), pels fets ocorreguts l'estiu 2009 durant l'Acampallengua. L'Audiència Provincial de Palma ha emès una sentència definitiva en la qual considera que els agents de la guàrdia civil que el van detenir es comportaren amb "exagerada intransigència", cosa que donà lloc a una detenció "si no il·legal, sí innecessària". La sentència absol Tomeu Martí de les acusacions de "desobediència a l'autoritat" i considera com a fets provats els explicats per la defensa de Martí.

Els fets
Martí, que durant l'Acampallengua del 2009 era responsable del servei de seguretat de l'activitat, va ser detingut per tres membres de la guàrdia civil quan es trobava fent la seva feina i fou retingut durant dues hores a la caserna del cos armat.

Els Joves de Mallorca per la Llengua i l'OCB consideren que els fets han acabat donant la raó a la versió defensada des del primer moment per les dues entitats, segons la qual els dos guàrdies civils varen comparèixer a la zona del concert sense que s'hagués produït cap incident, i que la detenció del coordinador de l'OCB va ser la conseqüència d'una actitud deliberadament provocadora per part dels agents. Les dues entitats anuncien també que, en cas que sigui possible, interposaran una denúncia contra els guàrdies civils per detenció il·legal.

Els Joves de Mallorca per la Llengua i l'Obra Cultural Balear, a més, demanen una rectificació pública als mitjans de comunicació, persones i organitzacions que varen aprofitar els fets per criminalitzar la tasca feta per l'entitat juvenil a favor de la llengua pròpia. Les dues associacions exigeixen a l'avui conseller d'Administracions Públiques , José Simón Gornés Hachero, una disculpa pública per les greus acusacions contra els participants a l'Acampallengua vessades en seu parlamentària durant la passada legislatura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat