Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de gener del 2015 | 16:33
Opinió
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona

Decidir per nosaltres mateixos

Recordo que fa uns mesos vaig escriure sobre l'efecte Syriza a la política catalana i espanyola. En aquell moment tot eren especulacions en relació amb futur electoral d'una formació política com la que lidera el proper primer ministre Alexis Tsipras.

I diumenge a la nit coneixíem com la ciutadania grega clamava a favor d'un canvi polític que interpreto com a menys Troika (i de retruc Europa) i més Grècia. Sigui com sigui els grecs han decidit el que volen. Democràcia en estat pur. Han decidit quin futur volen pels seus fills i pels seus néts.

Els catalans tenim el proper 27S la possibilitat de decidir si volem ser un país lliure o no. Després de constatar que el món ens mira (repasseu portades de premsa internacional i feu una ullada al bullici de les xarxes socials i ho comprovareu) i també de fins on pot arribar l'Estat espanyol (no ens oblidem de la querella contra el president Mas, la vicepresidenta Otega i la consellera Rigau per haver organitzat el 9N).

És hora d'arremangar-nos. Aquestes són unes eleccions amb caràcter de plebiscit, així les llegirà el món, però sobretot així les entenem nosaltres. Volem el país en tota la seva plenitud, el projecte del nou estat de la qual som i serem tots plegats protagonistes del seu naixement, del seu reconeixement i del que suposa ser ciutadans de ple dret d'un estat normal. Abans però guanyem aquesta majoria social el proper mes de setembre!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Xuclà
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
Opinió ·
Ha arribat el dia
Opinió · Política
El mirall escocès
Opinió ·
Any electoral, any de canvis en l'espai polític
Opinió ·
Depèn de nosaltres mateixos
Opinió · Política
Pla de xoc fora de temps
Opinió ·
Fa 10 anys que Zapatero va guanyar i ningú no ho recorda
Opinió · Política
Qui és l'estratega del PP?
Indica publicitat