Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de maig del 2011 | 17:31
Opinió · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

Adéu al pare del model de seguretat català

La mort de Jaume Curbet després de les llargues i terribles malalties que l'han colpejat durant els darrers anys ens obliga a fer el que ell possiblement no voldria: destacar el seu paper clau per a la construcció del model de seguretat català.

I dic que potser no voldria, perquè la seva honestedat i discreció ha estat la norma de conducta de tota una vida dedicada al servei de Catalunya i, més en concret, a la creació del model de seguretat pública del nostre país.

Puc dir en primera persona que qui em va motivar i em va donar els fonaments i els continguts per crear l'equip que va fer possible la policia de Catalunya va ser Jaume Curbet.

Va formar part com a assessor del primer nucli de la policia de Catalunya, i va ser en gran part l'inspirador del model policial i els valors que l'havien de convertir, no només en una policia catalana, sinó democràtica i amb uns principis ètics irreductibles.

Quan s'escrigui la història del model policial català des de la transició fins ara, espero que ningú cometi l'error d'oblidar a Jaume Curbet, perquè masses vegades es comet el gran defecte que els mèrits se'ls atribueixen els que han guanyat, els poderosos, els que han arribat a la cúspide política. Ell no ha arribat a cap cim polític ni de poder, però sí que ha fet el cim amb l'amistat, amb la dignitat i amb ensenyar-nos en el seu llibre 'Ètica i policia'.

Avui que el model policial català sembla que avança, però que té molts perills, seguir l'exemple i les maneres de fer de Jaume Curbet serà segur un estímul per superar les moltes dificultats que encara caldrà afrontar perquè la nostra policia i el nostre model de seguretat pugui ser sobirà.

Jaume, has fet una gran feina, i deixes molts deixebles, molta admiració i molt respecte. Jo seguiré les teves directrius i continuarem construint el que tu ens vas ensenyar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat