Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de març del 2014 | 20:26
Recull de premsa

Casals: "Reivindiquem la continuïtat d'un esquema educatiu que funciona amb èxit des de fa més de trenta anys"

"Posar en qüestió el model d'escola catalana és posar en qüestió el marc democràtic i la capacitat de la societat catalana per establir les seves pròpies normes".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat a un article que des de SomEscola.cat, plataforma adherida a Òmnium, "el proper 14 de juny tornarem a sortir al carrer".

"Un cop més, milers de pares i mares, mestres i alumnes, milers de catalans i catalanes defensaran l'escola catalana amb convicció i alegria en una cercavila festiva que recorrerà el centre de Barcelona" ha sentenciat. L'autora de l'article El dret a decidir, començant per l'escola ha dit que "tenim i volem exercir el dret d'aplicar el model educatiu pactat, que continua tenint l'aval democràtic de la majoria del Parlament" i ha reblat que "quan defensem l'escola catalana reivindiquem la continuïtat d'un esquema educatiu que funciona amb èxit des de fa més de trenta anys i, alhora, reconeixem la legitimitat democràtica de les nostres institucions".

"En un país normal, els ciutadans reconeixen --ha continuat Casals-- les seves autoritats polítiques i alhora vigilen estrictament la funció pública que desenvolupen. Posar en qüestió el model d'escola catalana és posar en qüestió el marc democràtic i la capacitat de la societat catalana per establir les seves pròpies normes. Posar en qüestió, doncs, l'autogovern".

Per això mateix Muriel Casals ha sentenciat que el dret a decidir el propi model educatiu "és un aspecte concret de l'exercici del dret a decidir" i l'ha defensat: "És precisament aquest dret el que ens volen negar. El dret, que per molts és un deure, d'expressar a través de les urnes de quina manera volem organitzar la relació de Catalunya amb les institucions polítiques de l'Estat espanyol, amb les organitzacions europees i amb el món".

"Volem mostrar-nos a nosaltres mateixos i al món tal com som: ciutadans fiables, que a partir de la seva bona tradició són conscients de la necessitat d'aplicar els canvis que la cultura i l'economia exigeixen. Ara mateix, això és especialment cert en el terreny de l'educació. Per això, serem ferms i no permetrem que el model sigui malmès" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat