Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de d'abril del 2012 | 17:18
Recull de premsa · Euskal Herria

Batista: "El camí és exhaurir la llei en el sentit més restrictiu possible"

"L'esquerra abertzale, i diria que un sector democràtic molt més ampli, demana una interpretació garantista de la llei penitenciària [...]. El gruix del PP està molt lluny d'això".

Antoni Batista.

El periodista Antoni Batista ha explicat a un article que l'esquerra abertzale, "i diria que un sector democràtic molt més ampli, demana una interpretació garantista de la llei penitenciària: acostament de presos, condicionals per a aquells que han complert tres quartes parts de la condemna, règim atenuat per als malalts...".

A Obrir o tancar la llei, Batista ha dit que el gruix del PP "està molt lluny d'això, i la ultradreta que els vota ja els acusa de traïdors per un pas tan escarransit". Amb tot, l'autor de l'article a apuntat al futur polític del País Basc: "Les enquestes diuen que la fórmula Amaiur pot guanyar les autonòmiques de l'any vinent i que hi ha una majoria probable a favor d'un escenari d'autodeterminació". "Res que concordi amb la idea ─ha continuat─ d'Espanya que tenen el PP i una part del PSOE".

Batista ha conclòs que "el camí és exhaurir la llei en el sentit més restrictiu possible" i que "cal valorar el gest més que el fet, al qual no és aliena una diplomàcia internacional que veu més el problema del terrorisme que el problema d'Espanya, i els pressionen perquè, cessada la violència d'ETA, contribueixin a la distensió".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat