Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de juny del 2015 | 16:39
Recull de premsa

Nadal: "A partir de la nit del 27S ningú no podrà dir el nom del poble català en va"

"Un no a la independència clouria per molts anys el procés en la dimensió hegemònica que l'hem viscut fins ara. La victòria independentista, en canvi, rellan­çaria un procés sobiranista imparable".

L'escriptor Rafel Nadal ha dit a un article que en un referèndum "només hi caben el sí i el no", una qüestió "injusta" però en la qual "no hi ha lloc per als matisos". "Els vots a formacions que no portin la independència al programa --ha dit sobre les eleccions del proper 27 de setembre-- no sumaran entre els partidaris de la sobirania".

A l'article 27-S: tot és més senzill Nadal ha reblat: "Madrid només sumarà els vots inequívocament independentistes i només cedirà obligat per una victòria independentista. Pot agradar o no, però és la seva posició. I aquest és el drama que afronten ara federalistes, confederalistes i aquells partidaris del dret a decidir que encara no saben cap on es decantarien en un referèndum".

Sobre això, l'autor de l'article ha dit que les circumstàncies "obliguen a posicionar-se: si no voten programes independentistes, a efectes d'aritmètica política els seus vots se sumaran als del PP contra la sobirania". Sobre els federalistes i els indecisos, Nadal ha dit que "la seva única esperança d'acabar votant en referèndum (fins i tot per votar no a la independència) passa per la victòria independentista el 27-S": "O s'arrisquen a votar independentisme o es resignen a fer costat als contraris al procés, sabent que els negaran el referèndum que anhelen (com a molt els deixaran votar una nova i llunyana Constitució espanyola)".

"Mas i Junqueras els podrien haver ofert alguna transacció obrint el full de ruta, però no ho han fet. És un error: es juguen la victòria en la capacitat d'atreure aquests sectors" ha sentenciat.
Finalment Nadal ha dit que un no a la independència "clouria per molts anys el procés en la dimensió hegemònica que l'hem viscut fins ara" mentre que la victòria independentista "rellan­çaria un procés sobiranista imparable que, això sí, hauria d'adaptar el full de ­ruta a les circumstàncies imprevisibles que imposarien els resultats".

"Sembla complex, però és així de clar i així de senzill. I, sobretot, no oblideu que, a partir de la nit del 27 de setembre, ja ningú no podrà dir el nom del poble català en va. Una novetat revolucionària, que podria canviar-ho tot" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat