Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de juliol del 2012 | 18:51
Recull de premsa · Política

Pasqual: "L'Estatut és mort jurídicament i simbòlicament"

"No podem dir encara que l'Estatut és mort, però sí que l'Estatut té a veure amb el segle XX, no amb el XXI".

El periodista Josep Maria Pasqual ha lamentat que l'Estatut d'Autonomia de Catalunya "està desapareixent de les nostres vides a marxes forçades" i ha insistit en què "no podem dir que l'Estatut és mort políticament [...] però sí que és mort jurídicament i, sobretot, simbòlicament".

A l'article Estatut mort en combat Pasqual ha dit que l'Estatut és mort perquè "per sobre del seu articulat [...] s'imposen sistemàticament les sentències dels tribunals de justícia".

"En aquest sentit ─ha continuat─ si és cert que els tribunals de justícia tenen a veure amb la resolució de conflictes, els pronunciaments interminables de la justícia espanyola [...] han convertit l'Estatut en una font de conflictes, més que en una eina de regulació pacífica de la voluntat del poble expressada democràticament".
Els pronunciaments de la justícia espanyola han convertit l'Estatut en una font de conflictes"
Pasqual ha denunciat que l'Estatut "ha perdut aquells components èpic i mític" i ha lamentat que a dia d'avui "ni tan sols és possible trobar una edició impresa o en paper de la versió actualitzada de l'Estatut": "No podem dir encara que l'Estatut és mort, però sí que l'Estatut té a veure amb el segle XX, no amb el XXI".

"Actualment la política es fa a base de sentències i no a base de lleis" ha indicat finalment el periodista, i ha sentenciat que "la fórmula de l'Estatut no ens serveix perquè ens ha creat frustració". "En el combat per la dignitat jurídica i econòmica hi haurem perdut l'Estatut. Mort en combat, descansi en pau" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat