Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de febrer del 2015 | 18:39
Recull de premsa

Xirgo: "Ja sabem on era i on és Duran i Lleida. Però, i Unió?"

"En comptes de demanar explicacions a Duran, que és el que hem fet durant molt temps, potser, vista la coherència del seu líder, les hem de demanar a Unió".

El periodista Xevi Xirgo ha recordat les declaracions de Duran i Lleida: ""Per què he de ser independentista si no ho he estat mai?", es preguntava ahir Duran i Lleida en una entrevista a can Basté. I afegia: "Si un dia el meu partit canvia de posicions i no són les que fa 41 anys que defenso, jo ja sé el que he de fer: no presentar-me en contra del meu partit." Caram. No es pot pas negar que Duran i Lleida és coherent".

A l'article Duran i Lleida Xirgo hi ha dit que Duran no és independentista, "no ho ha estat mai, i, a diferència de molts altres catalans (que s'hi han convertint aquests darrers anys), ell ja sap que mai no serà independentista" i ha afegit: "Duran i Lleida diu això i diu, a més, que si un dia el seu partit es torna independentista, ell "no es presentarà a la contra". Vaja, que no el trobarem a favor de les tesis d'Unió, però que tampoc el trobarem presentant-se a la contra. Es retirarà".

L'autor ha sentenciat que queda saber si "ho és [independentista] o si ho serà mai Unió Democràtica", cosa que "a aquestes alçades de la pel·lícula, a vuit mesos d'unes eleccions al Parlament que el president Mas vol convertir en plebiscitàries (o sigui, pronunciant-se clarament a favor d'un sí o un no a favor de la independència), costa d'entendre la situació": "El 9-N no hauria estat possible sense persones clau d'Unió (Ortega, Espadaler, Rigol, De Gispert...), és cert; però també ho és que el líder de la formació no para de carregar contra el procés i contra els republicans, amb qui el president Mas es fotografia i pacta el full de ruta".

Finalment, Xirgo ha titllat Duran de "coherent" i ha sentenciat que "en comptes de demanar explicacions a Duran, que és el que hem fet durant molt temps, potser, vista la coherència del seu líder, les hem de demanar a Unió".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat