Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de juny del 2014 | 17:36
Crònica · Afers religiosos

Convocatòria cristiana pel dret a decidir

Cristians pel Dret a Decidir han convocat un acte per reflexionar sobre els drets de les nacions, com Catalunya, des de la Doctrina Social de l'Església. Tothom és necessari per la consulta del 9 de novembre.

Els convocants en aquesta ocasió són les entitats cristianes adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Els arguments dels ponents giraran en torn dues tesis.

La primera: "Ningú no està mai legitimitat a afirmar que una determinada nació no és digna d'existir" (papa Joan Pau II). La segona: "Donem fe de la realitat nacional de Catalunya, afaiçonada al llarg de mil anys d'història i també reclamem per a ella l'aplicació de la doctrina del magisteri eclesial" (Arrels cristianes de Catalunya, pastoral de l'episcopat català).

Quatre ponents intervindran en aquesta convocatòria. Xavier Morlans, sacerdot, teòleg i expert en pastoral; Joan Rigol, coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ferm sobiranista d'Unió Democràtica de Catalunya; Victòria Molins, monja teresiana compromesa amb els sectors marginals de la societat i Miquel Calçada, periodista i comissari de la commemoració del Tricentenari.

Hi haurà diverses intervencions musicals i artístiques com les del músic Natxo Tarrés. També es projectarà un vídeo en que intel·lectuals dels àmbits eclesial i civil parlaran del fet nacional a la llum del magisteri de l'Església. L'acte públic se celebrarà el dilluns 7 de juliol a les 19:30 hores a la seu de CaixaForum (Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat