Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de maig del 2014 | 18:36
Crònica · Afers religiosos

El Vaticà preconitza dos Estats per la pau entre dos pobles

El Vaticà preconitza que l'autèntica pau entre dos pobles, com Israel i Palestina, ha de basar-se en l'existència de dos estats. La pau no és possible atemptant contra l'Estat d'Israel ni impedint la sobirania palestina.

Aquest és el missatge que el papa Francesc ha transmès sobre aquest afer en la seva peregrinació a Terra Santa. Les seves paraules són aquestes: "Ha de ser universalment reconegut que l'Estat d'Israel té dret a existir i a gaudir de pau i seguretat dintre d'unes fronteres internacionalment reconegudes. Igualment s'ha de reconèixer que el poble palestí té dret a una pàtria sobirana, a viure amb dignitat i a desplaçar-se lliurement".

La postura de Francesc és la que sosté la Santa Seu. L'existència de dos Estats, sense que un poble s'imposi a l'altre, facilita la consolidació de la pau entre ambdues nacions. La pau, segons la concepció catòlica, es basa en la llibertat, la solidaritat, el respecte mutu, la defensa dels drets de les persones i dels pobles.

A la seva arribada a Roma, el papa Francesc va pronunciar un breu discurs sobre la seva peregrinació. Va referir-se a un dels objectius del seu viatge: "He tingut el propòsit d'animar el procés de pau al Orient Mitjà. He volgut arribar al cor de tots, exhortant als constructors de la pau i agraint a les autoritats els esforços en favor dels refugiats i el seu compromís per apaivagar els conflictes. He convidat als presidents d'Israel i de Palestina a venir al Vaticà per pregar junts per la pau".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat