Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de setembre del 2014 | 18:55
Crònica · Informe SIC

Moragas, Camacho i un tal Peris, el fracàs de l'Estat a Catalunya

El referèndum d'Escòcia ha creat una gran fissura en els aparells de l'Estat, a Exteriors, i el CNI ha demanat una reflexió del govern sobre l'estratègia amb Catalunya, que ha acompanyat d'enquestes confidencials en les quals el PP perd el 40% dels seus votants a Catalunya i on s'eidencia el desprestigi de Sánchez-Camacho amb resultats catastròfics pels populars.

El CNI ha rebut crítiques des de sectors importants de l'Estat pels seus informes sobre la realitat catalana que manifesten la seva desinformació. Davant d'aquesta situació la intel·ligència espanyola ha començat una urgent renovació dels seus analistes i una sel·lecció de nous efectius coneixedors de la realitat catalana.

També continuen les crítiques al ministre Jorge Fernández Díaz, no sols de Madrid sinó dels propis companys populars de Catalunya, donat que al PP català també hi ha divisió: un sector voldria mà dura amb el procés sobiranista amb la intervenció dels CFSE si cal, i alhora limitació de l'autonomia a ensenyament, mitjans de comunicació i policia; un altre sector, nou al PP, és contrari al tàndem Camacho-Millo --en demana la susbstitució d'ambdós líders-- i que demana a Rajoy que suspengui la política de "bragueta" de Moragas a Catalunya.  Aquesta manera de fer de Moragas ha demostrat ser un profund fracàs amb l'afer Pujol.
Un entorn de l'IBEX-35 que paga l'operació unionista comença a perdre els nervis"
Amb tot aquest embolic unionista, també hi apareix constantment el nom de Peris, relacionat amb un excap dels Mossos i miltar de l'exèrcit de l'aire i miltant o simpatitzant d'UDC, Josep Peris, qui sembla que s'ha convertit en una de les fonts més influents en els aparells i clavegueres de l'Estat. Per primera vegada i després de diverses reunions per tal de valorar el fracàs de la concentració unionista de Tarragona, la influència dels mitjans de comunicació i el resultat del referèndum escocès, sectors importants de l'unionisme i dels poderosos de Catalunya exigeixen que l'unionisme faci l'opció democràtica de Cameron a Catalunya, ja que manifesten que l'estratègia de l'unionisme s'ha transformat en una fàbrica d'independentistes, a més d'haver estat un fracàs sense arguments.

Aquests mateixos sectors i un entorn de l'IBEX-35 que paga l'operació unionista comença a perdre els nervis i la paciència. També tenen crisi d'arguments i d'estratègia al si de la quinta columna d'opinadors i comentaristes estrella (d'entre 6 i 8 comentaristes de la ràdio i la televisió) i alguns personatges del món associatiu unionista que veuen que les seves iniciatives fetes a corre-cuita no agafen la volada que esperaven i alguns d'ells creuen que allò que caldria fer és articular el "no" abans no sigui massa tard.

Però alguns tenen por de perdre les seves fulgurants carreres i el seu negoci de protagonistes de "salvar Espanya", expressió popularitzada per Moragas. Una sèrie de persones que voldrien un alternativa democràtica al sobiranisme, sense amenaces, han organitzat diverses reunions. I és que els financers dels entorns de l'IBEX-35 comencen a preguntar-se si no han apostat per una inversió sense futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat