Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de juliol del 2013 | 18:22
Crònica · Política catalana

CDC consulta la militància

La situació política de Convergència Democràtica és complexa tant a l'interior del partit com en el govern de la Generalitat. Són conscients, dins del partit, que CDC és l'eix central del sobiranisme i que sense ells s'hauria de replantejar tota l'estratègia cap al dret a decidir i cap a la plena sobirania nacional del país. Però l'ofec econòmic que pateix el govern, l'afer del Palau que afecta el finançament del partit i la imputació de Pujol en el cas de l'ITV ha colocat la direcció de CDC en una situació que necessita el suport, l'escalfor i la cohesió de la base del partit.

I més encara quan en els propers mesos hi ha el compromís i l'acord de govern amb ERC --i amb tots aquells qui han signat el dret a decidir-- de fer aquest dret efectiu i de posar les bases de les estructures d'estat necessàries per a fer possible el pas endavant.

El descontrol i la manca d'una política informativa i d'una estratègia de comunicació del govern han situat CDC en una disjuntiva difícil, amb la percepció de la situació política actual, tant pel que fa a la militància com a la ciutadania. Per aquest motiu l'organització del partit ha pres la decisió de fer arribar una enquesta anònima a tots i cadascun dels militants i simpatitzants inscrits a CDC.

Aquesta enquesta s'ha creat amb l'objectiu de tallar de soca-rel (si els resultats són positius) les possibles percepcions i maniobres de que a l'interior de CDC hi ha posicions oposades al dret a decidir i al ritme en què s'ha de desenvolupar el procés.

L'enquesta ha estat distribuida en les darreres setmanes i tots els militants i simpatitzants hauran d'omplir uns fulls de manera anònima en els quals s'hi pregunta, des de les diferents ideologies que hi conviuen a CDC (liberals, demòcrata-cristians, socialdemòcrates, etc.), les seves opcions socials i les nacionals. L'enquesta també deixa escollir entre independència, federalisme, autonomia i regió.

Els militants i simpatitzants també han estat preguntats sobre les publicacions favorites i els canals de televisió i ràdio del país. En un darrer apartat s'hi permet escollir de quina forma es pot participar millor en les estructures del partit, les agrupacions, les sectorials, etc. En aquesta enquesta ha sobtat, però, que no s'hi esmenti la problemàtica del partit amb UDC o la visió del militant quant a l'aliança del partit amb ERC.  

A CDC, doncs, es troben en ple debat intern per tal d'agafar gruix i cohesionar. I semba que, també en les properes setmanes, el partit haurà de decidir la successió d'Oriol Pujol, ja que la seva imputació en l'afer ITV va per llarg i molts es pregunten si és bo que el partit segueixi amb el triumvirat Rull, Corominas, Turull, o si per contra cal escollir un dels tres o algun altre militant del partit per tal d'assolir la secretaria general. 

També caldria cohesionar molt més l'equip del president Artur Mas, encapçalat per Quico Homs, i la direcció el partit, la qual moltes vegades trontolla i dóna missatges contradictoris.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat