Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de febrer del 2015 | 17:33
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Els dirigents que vénen després del 27S: Josep Rull (I)

Des que va ser nomenat coordinador general de CDC, Josep Rull no ha dubtat en trepitjar fort quan ha calgut per fer virar la nau de CDC cap a la plena sobirania nacional inclòs sacrificant la història i el futur d'unes sigles com CDC. A Rull també li ha tocat lluitar amb els sectors interns del seu partit i de la federació, que es mostren tous amb el procés o obertament oposats, com és Josep Antoni Duran i Lleida.

Però Josep Rull sempre ha mantingut la voluntat i desig de que no es trenqui CiU fins a haver assolit l'objectiu de tenir un Estat propi. 

En el transcurs del dia d'ahir, al Congrés a Madrid, es va produir per primera vegada la votació diferenciada entre els diputats de CDC i d'Unió, per a sorpresa i estupefacció de Duran i Lleida --que encara creu que procés és un sufflé i que a mig termini s'imposarà el seny històric d'aquells que han sigut el lobby de Catalunya a Madrid. 

Però avui el president Artur Mas ha estat prou intel·ligent com per llegir el present i futur del país i entendre que hi ha unes noves generacions a CDC que ja no estan per ser el lobby de ningú ni ser els servidors d'un Estat caduc que va contra els nostres propis interessos. I com que així ho ha entès, Mas ha posat de coordinador general Rull amb un equip compacte al seu entorn.
Josep Rull ha de recollir totes les sensibilitats de CDC i enfortir-se en un relleu"
La batalla dialèctica i política de Rull i Duran és sols el començament: no s'entén massa com Duran i Lleida --polític demòcrata-- va poder acceptar i promoure un gol a pròpia porta fet pel davanter-centre de l'unionisme i les clavegueres: Jorge Fernández Díaz. I Duran no pot al·legar innocència, perquè ell sap molt bé el contingut real d'aquest suposat pla antiterrorista contra el gihadisme.

En els propers mesos Rull s'ha de consolidar i tindrà molts pals a les rodes i trobarà maniobres gatusseres, perquè la batalla per al successió al si de CDC ha començat després que el president Mas hagi anunciat que el 27S és l'última campanya electoral que farà. I són diversos els candidats a president.

D'entre ells, Sant Vila és el més descarat, i vol representar un sector moderat, però es distancia de terceres vies i possibles alternatives de Duran i Lleida. Per la seva banda el "sector dels negocis" de CDC també prepara el seu candidat i l'entorn tòxic del president Mas utòpicament voldria també entrar a la cursa.

Veurem si tots aquests suposats candidats són capaços de reconèixer el lideratge net, transparent i ferm de Josep Rull. O intentaran enderrocar-lo? Josep Rull ha de recollir totes les sensibilitats de CDC i enfortir-se en un relleu provinent de la seva generació i ha d'obrir ponts de treball i d'estratègia de futur amb els sectors històrics sobiranistes d'UDC i ERC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat