Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de març del 2013 | 18:41
Crònica · Seguretat

Llanos de Luna i Camacho, en contra de la Policia de Catalunya

Des de fa mesos, i seguint el pla de l'Estat i de les seves clavegueres en contra del procés sobiranista de Catalunya, s'han activat diferents dispositius contra la imatge i el prestigi de la Policia de Catalunya a través del reforçament dels cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya.

Col·lectiu Coronel Escofet · Aquest cossos, dia a dia, exhibeixen nous uniformes i vehicles, inexplicables patrulles i controls a carreteres, així com també operatius policials nous en els quals no es dóna participació al cos de Mossos d'Esquadra i sí a les policies locals per a intentar crear la divisió al si de la Policia de Catalunya.

Aquestes darreres hores ha aparegut un nou afer a l'opinió pública que ha enrarit encara més les relacions entre la Policia de Catalunya i els cossos i forces de seguretat de l'Estat. La inefable i protagonista malatissa Alícia S. Camacho havia demanat ja fa setmanes al Ministeri de l'Interior de Madrid que ella volia tenir un escorta "nacional" i no pas "regional", que és el què li donaven els Mossos d'Esquadra, segons les seves paraules.

L'aspecte dels viatges de Camacho per l'Estat ─que podrien ser una motivació per a aquest canvi de protecció (dels Mossos al CNP)─ no és més, però, que una cortina de fum per tal d'amagar, davant de la ciutadania, la seva implicació (segons diferents fonts) en les escoltes que es van gravar en un ja famós restaurant barceloní. I el gran interès de Camacho és que els continguts d'aquestes converses no arribin a la premsa i no deteriorin més encara la seva imatge, ja no des de l'aspecte polític sinó també el personal. Perquè, senyora Camacho: la seva preocupació per les cintes no és una preocupació política...
Molts membres de la Policia de Catalunya i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat es pregunten per què se'ls instrumentalitza políticament"
Tota aquest guirigall ha estat aprofitat hàbilment per ambdues Llanos de Luna i Camacho per tal de debilitar la imatge de la Policia de Catalunya com a policia integral amb totes les responsabilitats. I més encara: per a embolicar i desprestigiar els seus comendaments polítics.

La Policia de Catalunya, però, fa anys que ja coneix qui els defensa, qui els ataca i qui els instrumentalitza. Saben també que la majoria de les forces parlamentàries d'origen democràtic volen que els Mossos i les Policies Locals siguin la policia integral i total del nostre país. Amb tot, també saben que el PP sempre ha vist amb prevenció que la Polcia de Catalunya assolís totes i cadascuna de les competències, encara que ho hagi dissimulat. Finalment, C's ha optat per la infiltració i manipulació d'un pettit nucli de Mossos per tal de desestabilitzar el cos en la seva fidelitat a les seves institucions.

La major part de la Policia de Catalunya, però, es manté al marge d'aquestes escomeses de la Delegada del Govern, del PP i de C's. I alhora és conscient que és la Policia del poble de Catalunya i que està al servei de tots i cadascun dels seus ciutadans, així com també és conscient de les seves funcions: l'obligació de servir i defensar tant als ciutadans com a les nostres institucions nacionals. La Policia de Catalunya és conscient que rebrà una forta ofensiva.
Per què no es fa dimitir a Llanos de Luna i Sánchez Camacho?
Quant als cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya, cal reconèixer que aquells qui porten anys vivint i treballant a Catalunya estan, hores d'ara, molt preocupats per la deriva autoritària i nacionalista radical de la Delegada del govern Llanos de Luna, la qual d'una forma irresponsable ha colocat els cossos i forces de seguretat de l'Estat en confrontació amb la Policia de Catalunya, quan allò que realment caldria és que hi hagués una comunicació i coordinació efectiva en contra l'enemic comú, la delinqüència, en la transició que vivim cap a les plenes competències de la Policia de Catalunya.

Llanos de Luna, amb la seva radicalitat, i Sánchez Camacho, amb el seu vedettisme i irresponsabilitat política, podrien desestabilitzar la seguretat pública a Catalunya i els seus professionals. Per aquest motiu, avui molts membres de la Policia de Catalunya i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat es pregunten per què se'ls instrumentalitza políticament i per què no es fa dimitir a Llanos de Luna i Sánchez Camacho.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat