Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de març del 2014 | 17:01
Crònica · Societat civil

Jordi Casassas vol que l'Ateneu s'afegeixi al Pacte Nacional

El proper 24 de març els socis elegiran nova junta de l'Ateneu Barcelonès. Dues candidatures s'enfronten, liderades per l'economista Josep Maria Carreras, amb molts suports de l'aparell socialista, i l'historiador Jordi Casassas, d'accentuat color sobiranista.

Jordi Casassas.

Barcelona · L'adhesió o no al Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha dividit l'entitat. Un grup de socis ha reclamat que l'Ateneu dóni suport al Pacte, com han fet moltíssimes associacions. L'actual junta, que fins ara ha presidit Francesc Cabana i que ha estat etiquetada sovint com a sociovergent, s'hi ha negat. Com també s'ha negat a fer onejar la senyera a la façana, com demanaven molts socis.

Carreras lidera un equip divers, amb Pep Montes de vicepresident cultural, una persona molt vinculada a Joaquim Coll Amargós, ideòleg de l'antisobiranisme i que recolza Carreras, com també Anna Balletbò i Miquel Iceta. Pilar de Torres, vinculada al sector més espanyolista del PSC, és vicepresidenta econòmica en aquesta llista. En el seu equip, però, com sempre a l'Ateneu, hi ha diversitat i Vicent Sanchis hi va com a vocal setè. El seu lema és Construir el futur a l'Ateneu.
Casassas proposa que l'Ateneu acompanyi la majoria de la societat catalana en l'actual moment"
Casassas aplega en el seu equip figures com l'escriptora Patrícia Gabancho, l'escriptor Jordi Coca i el promotor cultural Enric Cirici. Aquests tenen el suport, a títol personal, de noms com Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, i Manel Camós, exdelegat de la Comissió Europea a Catalunya i Balears.

Amb el lema Idees, país, món: el teu Ateneu, Casassas proposa que l'Ateneu acompanyi la majoria de la societat catalana en l'actual moment. En cas de guanyar, Casassas proposa canviar el model de gestió de la casa per a fer-lo més participatiu i obert, i no tan centrat en el poder de la gerència, com fins ara.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat