Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de març del 2014 | 18:24
La fotografia · Societat civil

Jordi Casassas s'imposa en les eleccions a l'Ateneu Barcelonès

Les eleccions celebrades ahir a l'Ateneu Barcelonès han suposat un gir en la direcció de la centenària entitat. La candidatura encapçalada per l'historiador Jordi Casassas ha obtingut la victòria, assolint els quinze llocs que conformen la junta directiva.

Barcelona · Sota el lema Idees, País, Món: el teu Ateneu, Casassas va advocar per un Ateneu que, en l'actual moment que travessa el país, sigui company de viatge del procés pel dret a decidir.

L'historiador ha aplegat una àmplia coalició de suports, des d'històrics de Convergència Democràtica, com els exconsellers Joan Guitart i Joaquim Ferrre, o Miquel Esquirol, fins a figures vinculades a Iniciativa per Catalunya, com Ignasi Riera, o d'ERC, com el filòleg Jordi Carbonell o l'advocada Gemma Calvet. En la seva candidatura destaquen noms com Patrícia Gabancho, i ateneistes amb pes a la casa com Bernat Castany.
Casassas ha advocat per un Ateneu que, en l'actual moment, sigui company de viatge del procés pel dret a decidir"
Però també exponents de les tertúlies amb més predicament a la casa, on l'estil excessivament gerencial de la direcció havia generat critiques de parts sensibles de la massa social. Casassas proposa, junt amb un major compromís amb el procés nacional, un canvi en el model de gestió per donar més protagonisme a la "societat civil" de l'Ateneu, és a dir, a les tertúilies i seccions temàtiques.

El sistema de llistes obertes de l'Ateneu fa que molts socis optin per un vot creuat. Casassas ha aconseguit un total de 629 vots, davant dels 474 sufragis del seu rival directe, l'economista Josep Maria Carreras.  La llista d'aquest, Construïm el futur a l'Ateneu, duia com a principals integrants el gestor cultural Pep Montes i l'economista Pilar de Torres. Una part rellevant del sector més antisobiranista del PSC es va abocar en la campanya, i el dia de les eleccions es va poder veure per la casa Jaume Collboni, Miquel Iceta i Daniel Fernández, entre d'altres.

Els darrers dies, el paper de l'Ateneu respecte al dret a decidir havia desfermat una  forta polèmica, no exempta de crispació. La candidatura de Carreras, amb el suport del president sortint, Francesc Cabana, defensa que l'Ateneu resti al marge del debat sobiranista. La majoria dels socis ha triat una altra cosa. Casassas engega així una nova etapa a l'Ateneu, que pretén entroncar amb el bo i milor de la tradició històrica de l'entitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat