Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de febrer del 2015 | 17:12
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

100 empreses catalanes

Dilluns vinent comença la setmana de la tecnologia per excel·lència al nostre país. I, aquest 2015, és una cita molt especial. És la desena edició del congrés mundial de la telefonia mòbil (MWC), d'ençà que se celebra a Barcelona.

A partir del cap de setmana vinent, el MWC coparà gran part dels espais informatius i, també, de moltes converses en aquest país.

La fira del mòbil és un esdeveniment molt transcendental per a Catalunya, des de diversos punts de vista: projecció de país a nivell mundial, generació i impuls econòmic per a la ciutat, potenciació de les empreses tecnològiques catalanes, aparador des d'on es mostraran les novetats del sector de la telefonia i mobilitat…

L'objectiu, com cada any, d'ençà de la primera edició del 2006, serà la de superar tots els registres: més empreses assistents, més visitants, més expositors, més espai en el recinte, més impacte econòmic per a la ciutat, etcètera.

Enguany, gairebé hi acudiran 100 empreses catalanes -95 en concret-, la majoria de les quals sota el paraigües que constitueix el Departament d'Ocupació i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Eyetok, Starlab, Flirtie, Doonamis, Guru's System, Yup Charge, Signaturit, Medtep i Agile Contents són algunes de les empreses del país que hi seran presents amb la finalitat de potenciar el seu negoci i projectar-se.
Esperem un nou èxit per al congrés que, conseqüentment, ho serà també per a Barcelona i Catalunya"
Al costat de les empreses catalanes, hem de posar especial èmfasi en les grans multinacionals i les novetats que hi presentaran. El congrés és l'esdeveniment predilecte d'aquestes companyies per tal de mostrar els seus projectes estrella i les tendències del mercat de la telefonia i la mobilitat. A veure què ens ensenyen les Ericsson, Nokia, Huawei, Sony, Microsoft, Facebook o Samsung.

A banda de les multinacionals, les grans patums, els grans tòtems de la tecnologia també s'acosten a la ciutat comtal. Aquest 2015 les principals estrelles que prendran part de l'esdeveniment són el fundador de Facebook, Marc Zuckerberg; el responsable d'Android a Google, Sundar Pichai; i el creador de la Wikipedia, Jimmy Wales.

A veure en què queda tot plegat i què suposa per a Barcelona i Catalunya. No obstant, les previsions ja són molt potents: 100.000 metres quadrats d'exposició, 4.000 periodistes acreditats i delegacions de 160 governs i 2.000 empreses participants, de les quals 95 seran catalanes (16 més que el 2014). Esperem un nou èxit per al congrés que, conseqüentment, ho serà també per a Barcelona i Catalunya, en un moment on estem essent molt observats per la resta de nacions del món.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat