Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de setembre del 2009 | 13:53
Crònica · Tecnologia i país

Embarcament digital a l'aeroport de Barcelona

La tecnologia s'aplica en tots els àmbits de la nostra vida. s una obvietat. Un element que té com a principal objectiu el de fer més fàcils moltes coses del nostre dia a dia, a nivell individual, i fer més competitives i productives les empreses. Una de les darreres novetats tecnològiques que està arrencant a casa nostra l'ha trobem a l'hora d'embarcar en un avió.

L'aeroport de la capital catalana ha estat pioner en la seva implantació, que, hores d'ara, comença a ésser una realitat en l'embarcament dels passatgers d'algunes de les aerolínies que hi ha al Prat.

El responsable de tot plegat és el telèfon mòbil. Un aparell que permet rebre un codi que actua com si fos la targeta d'embarcament de tota la vida per pujar a l'avió. Una nova funcionalitat que dóna més potencialitat a aquest terminal, a partir d'ara, si és que no en tenia ja prou.

D'aquesta manera, el viatger, cas de no portar equipatge, guanya temps ja que pot pujar directament a l'avió sense haver de ser atès per ningú. Altrament, es produeix un estalvi de paper ja que no és necessària la targeta d'embarcament.

Aquestes codis, que són enviats per les aerolínies als telèfons mòbils dels seus clients, poden ser llegits per uns aparells que han estat instal·lats al Prat. En l'actualitat, aquest sistema només està implantat als aeroports de Barcelona i Bilbao.

De moment, només envien aquests codis algunes companyies que operen a l'aeroport del Prat com són Spanair, Vueling, Iberia i Lufthansa. A l'hora de contractar un vol, els viatgers poden demanar que els enviïn un codi en 2D i, així, poden estalviar-se el procés de facturació abans d'agafar l'avió.

Les infraestructures són fonamentals avui en dia. I, entre elles, els aeroports en són la punta de llança. Són motor per potenciar i rellançar l'economia d'un territori, d'un país en un context tan globalitzat, tan internacionalitzat com el que estem vivint. A casa nostra també. D'aquí que, més enllà del tipus de gestió que el regeixi, que en absolut és un tema menor, és també força rellevant que els viatgers que l'usen s'hi trobin còmodes i tinguin la percepció que manegar-se en ell és quelcom senzill per tal que l'emprin més i més. L'aeroport de Barcelona, amb aquest nou sistema d'embarcament, sense cap mena de dubte millorarà la qualitat del seu servei a tots els passatgers que l'emprin. Una mesura tecnològica que el fa pioner a l'estat i que es tracta d'una iniciativa que el farà referent per a la resta d'aeroports. Per tant, un projecte que cal aplaudir per l'avenç que significa en la primera infraestructura del país i les conseqüències positives que hi tindrà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica · Tecnologia i país
10 anys de sobirania plena a Internet
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Indica publicitat