Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de març del 2013 | 18:30
La fotografia

Enllaçats per la Llengua concentra centenars de persones als Països Catalans en defensa de la llengua

Barcelona, València, Palma, Perpinyà i una desena de ciutats més s'han enllaçat per la llengua aquest cap de setmana, amb la participació de col·lectius en defensa del català de tots els territoris.

Plaça del rei de Barcelona. FOTO: ACN.

Barcelona · Les amenaces i el menysteniment de la llengua catalana ha fet transcendir la iniciativa Enllaçats per la Llengua, una proposta inicialment arrelada a les Illes Balears però que aquesta passada setmana ha mobilitzat les principals poblacions dels Països Catalans.

A Perpinyà, una vintena d'associacions culturals s'han adherit a la iniciativa, els Castellers del Riberal han aixecat castells amb amb un llaç a la camisa per mostrar que la Catalunya Nord també s'enllaça per la llengua. A València, una manifestació convocada per Escola Valenciana, Acció Cultural i alguns sindicats han reclamat més presència del valencià en l'educació, i a Girona, l'acte ha sigut principalment festiu.

A Barcelona, a la plaça del Rei, també s'ha fet un acte en defensa del català. L'acció, que, segons els organitzadors, només és el començament de moltes altres que es faran a partir d'ara, ha acabat amb una enllaçada formada per tots els assistents. D'aquesta manera han volgut demostrar que la llengua catalana és viva i que té capacitat de resistència a totes les agressions. Les escoles del País Valencià i de les Illes també han participat en la iniciativa amb diferents activitats de suport al català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat