Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 2 de de juliol del 2010 | 16:19
Notícia · Comunicació

El Col·lectiu Emma detalla als mitjans internacionals els set anys d'agonia estatutària

Barcelona · La premsa internacional s'ha fet ressò de la retallada de l'Estatut a mans del Constitucional, i el Col·lectiu Emma ha aprofitat l'ocasió per detallar als mitjans internacionals les implicacions de la sentència.
Concretament, l'entitat narra tot el procés de l'agonia estatutària, des que el primer tripartit, juntament amb CiU, van aconseguir pactar el text assolint una gran consens fins a la decisió final del TC. El Col·lectiu recorda que a més del Parlament, el Congrés també va aprovar l'Estatut amb una retallada prèvia, i també va ser referendat. Segons l'entitat, "tot i que va ser demonitzat pels mitjans espanyols i per polítics de totes les tendències [...] l'Estatut pretenia un encaix de Catalunya dins d'Espanya", encara que "la retallada posterior a Madrid va fer qüestionar a molts catalans si valia la pena tenir aquell Estatut".

"Tot i que l'Estatut estava significativament retallat -continua explicant l'entitat- va ser recorregut davant el Tribunal Constitucional pel Partit Popular i pel Defensor del Poble, un històric militant socialista".

Ara, mentre que la sentència ha deixat, segons el Col·lectiu, "satisfets a gairebé tothom a Madrid", a Catalunya "la visió és radicalment diferent: no s'entén com un òrgan judicial parcial i desprestigiat pot pervertir el procés escrupolosament democràtic que s'ha seguit".

L'entitat també es referix a les paraules de Zapatero en les que afirmava que s'havia assolit el límit d'autogovern, i conclou que aquesta actitud se li pot girar en contra, perquè "cada vegada més catalans pensen que la porta espanyola s'ha tancat definitivament per ells".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat