Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de desembre del 2009 | 15:33
Notícia · Comunicació

Sáez alerta que la llei de l'audiovisual és asimètrica i que ataca els mitjans públics

Barcelona · El president de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) ha indicat el perill que suposa per als mitjans de comunicació públics l'aprovació de la futura llei de l'audiovisual en una taula rodona del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya: "s una llei que va contra els mitjans públics i que és asimètrica, ja que indica què no poden fer els mitjans públics, però no precisa quines són les obligacions o els límits de les privades".

El nou model audiovisual, que preveu que TVE deixi d'emetre publicitat i passi a beneficiar-se d'un percentatge del 3% sobre els ingressos de les televisions privades estatals en obert, de l'1,5% de les operadores de pagament i del 0,9% de la recaptació per l'ús del domini públic radioelèctric, ha estat durament criticat per Sáez: "La futura llei limita l'accés a certs continguts de les televisions públiques, cosa que ens perjudica, ja que fins ara TVE era soci nostre amb qui compartíem la compra de drets com els del cinema o el futbol".

El president de la CCMA ha indicat que, amb tot, el redactat actual del futur document legislatiu "és d'una inseguretat jurídica tremenda, ja que diu que no podem sobrepujar per drets, però no precisa qui és que ha de valorar si estem sobrepujant". Per la seva banda, representants del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya també han mostrat el seu rebuig per la nova llei de l'audiovisual ja que aquesta preveu la supressió de la publicitat a TVE. El publicistes han considerat que la llei no beneficiarà les privades i sí que perjudicarà els anunciants, que tindran menys espais on publicitar-se.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat