Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2011 | 16:19
Notícia · Política

El Govern ajornarà part de la paga de Nadal als treballadors públics i els pagaments als proveïdors

L'executiu català responsabilitza al govern espanyol de la mesura per no pagar els 759 milions d'euros pactats: "els hauria de caure la cara de vergonya", afirma Mas-Colell. Els sindicats s'oposen a la mesura i denuncien que no els havien informat.

Irritat
Mas-Colell ha deixat de banda la seva calma habitual afirmant que al govern espanyol li "hauria de caure la cara de vergonya"

ACN · El conseller d'Economia i coneixement, Andreu Mas-Colell, i el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, han anunciat aquest dijous les mesures que l'executiu català està preparant per fer front a les conseqüències que asseguren que provoca l'impagament dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera per part de l'Estat. Així, el Govern podria ajornar fins a un 20% de la paga extraordinària de Nadal dels treballadors públics de la Generalitat, de la mateixa manera que ja han anunciat que alguns proveïdors veuran dilatat el temps del pagament de les factures pendents. Amb tot, l'executiu ha explicat que vol negociar "cas a cas" aquests retards amb les empreses.

Aquestes mesures, però, s'han anunciat just el dia en que, tal i com han explicat Homs i Mas-Colell, el Govern ha engegat el procés jurídic que, si la situació no canvia, acabarà amb el govern espanyol denunciat al Tribunal Contenciós Administratiu per no pagar la disposició addicional tercera de l'Estatut fins i tot estant pressupostada en una partida dels comptes de l'Estat. Així, aquest dijous l'executiu ha enviat un requeriment al Ministeri d'Economia espanyol per "exigir-ne el pagament". "Si no s'ha executat passat un més, presentarem el recurs al contenciós i portarem la denúncia a les instàncies europees per la situació de desprotecció en què ens ha situat el govern espanyol sortint", ha dit Mas-Colell, tot advertint que l'Estat "no ha de pensar que pot guanyar prestigi a costa nostra i nosaltres no respondrem".

Mas-Colell es desfoga

De tota aquesta situació, Mas-Colell ha culpat directament el govern espanyol que ara està ja en funcions i en els seus últims dies. I ha estat dur. "Els hauria de caure la cara de vergonya", "és una mala jugada poc honorable i que no oblidarem", "estan fugint i fent servir excuses de mal pagador", "són molt poc exemplars", "no poden desentendre's amb arguments pobres", "els avergonyirem". Són algunes de els expressions que ha utilitzat el conseller d'Economia per referir-se a l'impagament dels 759 milions per part de l'Estat.

I és que segons Mas-Colell, amb aquests diners a les arques catalanes, la situació de la tresoreria de la Generalitat "seria complicada però no hauríem arribat aquí". Amb tot, el conseller veu una clara intencionalitat en el no pagament d'aquests diners. "L'Estat vol que se'ns carreguin a nosaltres els quatre punts de dèficit que suposen aquests 759 milions i no a ells. I no paga perquè no vol pagar i no vol augmentar el seu dèficit", ha dit, tot advertint que el Govern "farà tot el possible" perquè el dèficit es comptabilitzi a l'Estat. "Tot això ho explicarem a tothom i a tot arreu", ha avançat Mas-Colell.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat