Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de maig del 2011 | 16:23
Notícia · Societat civil

Condemnat el guàrdia civil que va agredir Iván Cortés

El jutjat d'instrucció número 8 de Palma ha condemnat l'agent de la guàrdia civil que va agredir Iván Cortés a l'aeroport de Palma per parlar en català. L'acusat haurà de pagar una multa de 1.200 euros per un delicte de faltes, així com les costes del judici.

Iván Cortés, durant el judici

Els fets es remunten a l'any 2008, quan Iván Cortés i la seva al·lota varen ser aturats a un control de l'aeroport per demanar-los la documentació. El fet de respondre en català a les preguntes dels agents va tenir com a conseqüència la seva retenció i posterior agressió per part d'un dels guàrdies civils. El fet va ser denunciat públicament per l'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear, que ha impulsat el judici.

L'entitat se felicita pel resultat de la sentència, que demostra l'existència d'agressions per motius lingüístics per part dels cossos i forces de seguretat de l'estat. L'OCB considera, a més, que aquest cas és només la punta de l'iceberg i que periòdicament es produeixen casos semblants arreu de les Illes Balears. Per tant, torna a reiterar la seva denúncia per l'actitud de passivitat de les autoritats competents, especialment de la delegació del govern espanyol a les nostres illes, davant aquests casos de menyspreu claríssim contra els drets dels ciutadans.

L'OCB reafirma la seva intenció de continuar denunciant tots els casos d'atacs contra els drets lingüístics i considera fonamental que tots els funcionaris públics que fan feina a les Illes Balears tenguin coneixements bàsics de català. L'entitat reafirma el seu convenciment que les lleis que protegeixen els dret de les mallorquines i els mallorquins a parlar sempre i arreu en català són sistemàticament violades per una part important dels servidors públics.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat