Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de novembre del 2011 | 16:32
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

El repte d'ésser referents en la indústria del mòbil

A finals de juliol, es coneixia la notícia que Catalunya i, més concretament, Barcelona albergaria fins al 2018 el congrés de telefonia mòbil més rellevant del món, el Mobile World Congress (MWC), després de renovar la confiança dels organitzadors d'aquest impressionant i importantíssim esdeveniment.

Retenir el MWC a la capital catalana és i serà fonamental per tal que Barcelona i la totalitat del país puguin esdevenir referent en la indústria del mòbil.

En aquesta línia d'aposta per la tecnologia mòbil, la setmana passada es va celebrar a Barcelona el BDigital Apps. Aquest congrés és un punt de trobada de referència per a totes aquelles empreses creadores i usuàries d'aplicacions per a mòbils.

Enguany, ha estat el segon any que es realitza aquest esdeveniment, i més de 800 congressites de tot arreu s'hi han apropat per tal d'assistir a les conferències, els actes i els tallers organitzats per la Fundació Barcelona Digital, entitat organitzadora de l'acte, per tal de conèixer les novetats i situació d'aquest mercat i debatre sobre les tendències del sector de les aplicacions per a mòbils i telèfons intel·ligents, a la vegada que també els ha servit per tal de fer "networking" (ampliar la xarxa de contactes), compartir idees i projectes i crear noves oportunitats de negoci.

Barcelona té l'oportunitat de convertir-se en un referent en tecnologia mòbil però caldrà treballar molt durament per aconseguir-ho

D'entre les novetats que s'han presentat durant el congrés destaquen les aplicacions relacionades amb el sector bancari com és el cas del pagament de rebuts no domiciliats -capturant el codi de barres directament del document a través de l'smartphone–, el d'ingrés de xecs, el conversor de preus per mitjà de la càmera del mòbil i el caixer ContactLess, per treure diners amb el mòbil.

D'altra banda, també cal destacar el servei "AppyTest", dirigit a desenvolupadors d'aplicacions per a dispositius mòbils, basat en un entorn cloud, que permet provar la qualitat d'una nova aplicació en més de dos mil dispositius i models diferents de mòbil. És una plataforma 100% web que permet resoldre la problemàtica de provar les aplicacions en fase de desenvolupament en multiplicitat de dispositius mòbils, sistemes operatius i operadores.

El congrés també va servir per extreure una gran conclusió: com dèiem a l'inici de l'article, Barcelona té l'oportunitat de convertir-se en un referent en tecnologia mòbil, per les condicions que aglutina, però caldrà treballar molt durament per aconseguir-ho. I no val a badar. En un moment com l'actual, on la crisi colpeja fortament i, dia rere dia, apareixen noves notícies i dades que certifiquen l'aprofundiment i la cruesa de la delicada situació econòmica que vivim, cal apostar per iniciatives i projectes que donin resposta i permetin millorar la situació.

Les TIC i els sectors de valor afegit són, sense cap mena de dubte, àmbits que poden ajudar a capgirar la situació. I dins d'aquest ampli camp, el de la mobilitat i les aplicacions és un subsector que pot contribuir-hi. No perdem el temps, traiem tot el suc possible i aprofitem la indústria del mòbil i les TIC com a palanca de canvi per a l'economia catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Política
Tardà: "Vostès participen d'una altra cultura política; no estan a la Champions de la democràcia"
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Indica publicitat