Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de maig del 2015 | 17:37
La fotografia

Josep Poblet destaca la importància d'un govern responsable, obert i eficaç, durant la Jornada Transparència

La sessió ha analitzat els instruments, principis i valors que incorpora la Llei catalana 19/2014 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

L'Auditori de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest divendres la Jornada Transparència, accés a la informació i bon govern a l'administració local, dirigida a càrrecs electes i personal directiu i tècnic al servei de l'administració local. La sessió ha analitzat els instruments, principis i valors que incorpora la Llei catalana 19/2014 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Promoure la transparència d'actuacions, garantir l'accés a la informació pública, establir mesures de bon govern i aconseguir un govern obert són els principals objectius d'aquesta norma, les previsions de la qual seran aplicables als governs locals a partir del mes de juliol de 2015.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l'encarregat d'inaugurar la jornada, que ha comptat amb la participació de nombrosos professionals de l'àmbit jurídicoadministratiu. Durant la seva intervenció, Poblet ha manifestat que les administracions locals han de transmetre als ciutadans informació que els permeti entendre i avaluar la seva gestió, afavorint, d'aquesta manera, la participació. La transparència, ha afegit, "implica un paper actiu de l'administració, ja que no es tracta només de publicar dades sinó de transmetre informació". Així mateix, ha indicat que aquesta informació ha de ser clara i actualitzada.

Poblet ha apuntat que les accions del govern local encaminades a aconseguir un flux d'informació entre l'administració i el ciutadà "requeriran un canvi en la forma de treballar i de relacionar-se amb aquest". Aquestes accions, ha anotat, "han de servir per fer un govern local més responsable, obert i eficaç".

Diputació de Tarragona: Líder en transparència
La Diputació de Tarragona se situa en els primers llocs del rànquing estatal de transparència de les diputacions, segons el darrer estudi elaborat per l'organització no governamental Transparency International España. Els resultats de l'Índex de Transparència de les Diputacions (INDIP) es basen en un conjunt de 80 indicadors, a l'entorn del nivell de transparència informativa de 45 diputacions. Encapçalen el rànquing Lleó i Valladolid, amb 100 punts cadascuna, i Ourense, amb 98,8. Aquestes quatre, i també les altres set que han arribat o superat els 90 punts, obtenen la qualificació d'"excel·lent" en transparència.

Actualment, la Diputació de Tarragona ha adjudicat la contractació d'una plataforma tecnològica per a la creació dels espais de transparència dels municipis de la demarcació, així com el de la pròpia corporació adaptats a la nova llei 19/2014. El portal de transparència de la Diputació i els seus organismes autònoms, estarà publicat el juny de 2015 i s'anirà ampliant amb la informació que la llei requereix fins a la entrada en vigor de la norma que serà el gener de 2016.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat