Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de gener del 2010 | 15:34
Notícia · Internacional

El Front Polisari demana a la comunitat internacional que aturi les operacions militars del Marroc

Barcelona · El Secretariat General del Front Polisari (moviment polític i militar del Sàhara Occidental) ha demanat aquesta setmana a la comunitat internacional que no ignori les violacions dels derts humans que s'estan produïnt de manera continuada aquests darerrs dies i des de fa temps al Sàhara per part dels militars del Marroc.

El Secretariat General del partit ha rebutjat les "contínues campanyes de repressió, arrestos, judicis injustos i persecucions" que pateixen darrerament ciutadans, estudiants i activistes dels drets humans saharauis a territoris ocupats, i ha denunciat públicament les operacions terrestres i aèries de l'Exèrcit del Marroc. Casos com la detenció i l'empresonament el passat 8 d'octubre a Casablaca de set activistes quan tornaven de visitar els campaments de refugiats de Tinduf (Argèlia) o l'arrest domiciari d'Aminatu Haidar, que el proppassat 17 de desembre va tornar a El Aaiún després de 33 dies de vaga de fam, exemplifiquen les violacions persistents dels drets humans que pateixen els saharauis els darrers dies.

El Front Polisari també ha demanat a la comunitat internacional l'aplicació de mesures urgents per tal d'enfortir i millorar les defenses del "mur de la vergonya" que separa els saharauis i que va ser contruit pel Marroc. En un crit per demanar responsabilitats a tots els actors internacionals que ignoren la gravetat de la situació, el Front Polisari va instar l'ONU, finalment, a assumir responsabilitats en el procés de descolonització del Sàhara Occidental i "posar punt i final d'una vegada a aquesta perillosa política d'escalada que no facilita l'entorn necessari per a les negociacions directes entre totes dues parts del conflicte i també per garantir al poble saharaui el dret a l'autodeterminació i a la independència."  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat