Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 2 de de març del 2012 | 19:13
Notícia · Illes Balears

Repressió policial contra el català en els Premis Ramon Llull

El vespre del passat dimecres prop d'un centenar de persones es dirigien a la concentració convocada per la campanya 'A Mallorca, en català!', impulsada per Endavant, per xiular als membres del Govern que assistien al lliurament de Premis Ramon Llull, a la Llotja de Palma.

Redacció: Tribuna Mallorca · Eren just les 19.30 hores quan diversos membres de la policia espanyola varen començar a barrar el pas a les immediacions del lloc, deixant els concentrats a 300 metres de l'entrada de les autoritats. La ubicació escollida per la policia va provocar un desgavell que perjudicava els comerciants del mercat d'artesans i la ciutadania que hi passejava. A la vegada, diversos agents varen fotografiat els assistents, molts d'ells menors d'edat.

Després de llegir el manifest i desconvocar, molts dels concentrats varen passejar per la zona, seguits en tot moment pels agents. Va ser llavors quan, enmig del Passeig Sagrera, la policia va començar a empènyer i acorralar els assistents i altres ciutadans. Ho varen fer amb amenaces, empentes i cops. Hi va haver diversos ferits lleus i un jove va acabar amb les ulleres rompudes.

La campanya 'a Mallorca, en català!' denuncia la manca de llibertat d'expressió i el lamentable numeret de la policia espanyola, que va causar un conflicte innecessari. A més de reprimir els concentrats, apunten els seus responsables, va destorbar el bon ambient del mercat artesanal. Segons Endavant, la lluita pel català continua més viva que mai i la repressió policial no l'aturarà.

També les JERC han denunciat la repressió policial. Segons l'organització, al matí va assistir a la manifestació de la vaga general per denunciar les retallades en educació, sense que hi hagués cap incident, mentre que el capvespre hi va haver més agressivitat per part de la policia espanyola. Segons les JERC, sis militants seus intentaren accedir fins a la protesta i uns agents de la Policia Nacional no els deixaren passar sense al•legar-ne cap motiu, tot i les queixes per part dels comerciants, els manifestants i la gent que passejava per la fira, la policia no els deixà seguir fins al lloc on s'havia convocat la concentració pacífica.

Més tard, denuncien les JERC, la policia començà a empènyer els manifestants fins al punt de rompre les ulleres d'un d'ells. En haver acabat, diversos militants de les Joventuts d'Esquerra intentaren passejar per la fira, però la policia els intentà aturar al•legant que duien camisetes amb motius independentistes, i ho pogueren fer només amb la policia darrera.

Les JERC denuncien la repressió contra el jovent independentista. "Actituds com aquesta només fan que convèncer-nos que només essent ferms i mai retrocedint en cap pas que facem, construirem el país que volem, un país just i lliure".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat