Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de febrer del 2012 | 17:54
Notícia · País Valencià

Camps amb una porra a la mà

Els actes de violència indiscrimada contra els estudiants de València, que aquests dies fan la volta al món, són conseqüència dels equilibris interns del PPCV, del terratrèmol que va causar la dimissió sobtada de Francisco Camps.

Carrega policial a València

Barcelona ·

La seua retirada s'esdevingué el 20 de juliol del 2011, però els efectes, les seues rèpliques, encara duren. I amenacen d'allargar-se molt i de posar en risc l'estabilitat del partit. Camps va marxar i se'n va anar enfurismat, incapaç de situar al capdavant del govern valencià qui havia previst com a successora i qui ja havia elevat a vice-presidenta única del seu Consell: Paula Sánchez de León, l'única persona del gabinet dissenyat per Camps ara fa vuit mesos que el president Alberto Fabra ha descavalcat del seu equip.

A Sánchez de León, Fabra va enviar-la directament a la delegació del govern espanyol la vespra de Cap d'Any, a fi de desfer-se'n i de situar al número dos del seu executiu una persona de tarannà més dialogant, José Ciscar. Sánchez de León, a qui Camps havia promocionat de simple assessora a consellera, portaveu i vice-presidenta (després d'haver-la nomenada també secretària autonòmica), és una amiga íntima de l'esposa de l'ex-president, Isabel Bas, a qui coneix de fa anys del Club de Tennis de València.

A més, l'esposa de Camps comparteix la farmàcia que posseeix al 50% amb Victoria Escrig, que és casada amb José Luis Guardiola, cosí germà de Sánchez de León igualment elevat a alt càrrec per Francisco Camps, que el va fer responsable de l'empresa Ciegsa, pertanyent a la Generalitat i que factura els col·legis i instituts que construeix el triple de cars que els de la mitjana espanyola. Ciegsa, tenallada pel deute, ja no té capacitat financera per fer-ne'n cap, i Fabra rumia de fer-la desaparèixer.

Tot plegat, els atacs de la policia als alumnes de l'institut Lluís Vives (curiosament, on vota Camps cada cop que hi ha eleccions) poden respondre a una estratègia del campsisme que busca desestabilitzar Fabra a causa de les mesures preses en l'àmbit de l'educació, on el nou president s'ha vist forçat a efecturar un seguit de retallades que el Consell relaciona amb els excessos i la despesa inútil dels darrers anys. La política de grans esdeveniments és qüestionada pels nous governants, que no garanteixen de mantenir-la al 100%, i Camps n'és ben conscient. Sánchez de León, també. I a ningú dels dos no els fa el pes. A Rita Barberà tampoc no li agrada, però calla. L'altre dia va deixar anar que està "calenta" i que s'estima més de romandre en silenci, així com també assegurava que "l'aigua dels rius no torna cap enrere", en el sentit que Camps ja no pot tornar a ser president de la Generalitat. I del PPCV?

Els moviments dels partidaris de l'expresident no s'aturen. Aquest dimecres ha retornat a les Corts, on feia set mesos que no passava, i no s'estan d'animar-lo perquè opte de nou a la presidència del PPCV, que va abandonar alhora que marxava del govern i es dedicava a preparar el judici de què finalment va eixir absolt.

Amb la sentpencia de no culpabilitat aconseguida, Camps no nega que vol continuar en política, però el seu partit no li troba un lloc on promocionar-lo. Al recent congrés de Sevilla, ni tan sols no fou convidat, i els càrrecs d'anomenada són tots repartits. Per tant, davant la manca de respostes i de cap compensació pel "sacrifici" en favor de Mariano Rajoy que Camps va dir que feia en presentar la dimissió, el seu cercle més proper vol impulsar-lo a presentar-se a la presidència del PPCV al congrés que se celebrarà l'abril vinent. Camps afirma que no en sap res, però es deixa estimar en assegurar que "de moment" només pensa en ocupar de la manera més digna possible el seu escó de diputat.

Les imatges d'aquests dies a València, per les quals Paula Sánchez de León es nega a dimitir, posen contra les cordes l'actual president de la Generalitat, que ha de prendre mesures dràstiques per la penosa situació dels comptes públics valencians sense que això implique una desautorització expressa de la gestió de l'anterior cap del Consell. Turbulències a València, doncs, i no sols als carrers.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat