Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de novembre del 2013 | 20:58
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Fabra liquida 24 anys de RTVV

Decisió fulminant i unilateral d'Alberto Fabra, aquesta setmana, de tancar RTVV i, conseqüentment, Canal 9, la televisió pública del País Valencià. La decisió pren forma en una societat valenciana cambiant, cada cop més descontenta políticament, i davant un panorama comunicatiu desolador quant a llengua i cultura pròpies.

L'obligació del govern de la Generalitat Valenciana de readmetre els treballadors acomiadats de RTVV per l'ERO, tal i com va dictar el Tribunal Superiori de Justícia aquesta maetixa setmana, ha estat motiu suficient per a Alberto Fabra per tancar de manera no negociada l'ens públic de comunicació al territori: RTVV.

El diàleg, la negociació i les vies alternatives no han entrat al vocabulari del govern, que ja passarà a la història d'Espanya per haver tancat una televisió pública d'un dia per l'altre. Sota l'argument de la manca de pressupost econòmic i la poca viabilitat de l'ens, que acumula deutes, el govern de la Generalitat ha liquidat més de 24 anys d'emissions de Canal 9 en llengua pròpia, sense depurar responsabilitats per la violació dels drets constitucionals dels ciutadans a ser informats per una televisió pública autonòmica.

El tancament unilateral i fulminant de RTVV estableix un precedent perillós a l'Estat davant de la quantitat de retallades que està patint el sector públic de la comunicació. L'entitat valenciana Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha assegurat a Tribuna.cat que el tancament de RTVV és més costós que el seu manteniment i que allò que s'escau és "un pla de viabilitat" acordat amb sectors afectats per tal de renovar RTVV.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat