Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de febrer del 2014 | 15:47
Notícia · País Valencià

La destrucció de l'escola pública en valencià: adéu a 155 línies

L'estratègia de bloqueig del govern valencià a l'ensenyament en llengua pròpia que ja havia alertat Escola Valenciana s'ha cristal·litzat aquesta setmana. La Generalitat Valenciana ha anunciat la supressió de 155 línies en valencià a 136 centres d'ensenyament públics.

Barcelona · El govern de la Generalitat Valenciana ha suprimit 155 línies en valencià a 136 les escoles públiques per al curs 2014-2015 segons l'arranjament escolar publicat avui al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Segons ha denunciat Escola Valenciana, 72 unitats en valencià seran suprimids a infantil i primària i 83 s'eliminen a centres amb doble línia educativa (en aquest segon cas queda per resoldre encara quina unitat perden, tot i que l'entitat preveu que serà la de valencià).

Escola Valenciana ha qualificat aquesta resolució de la Conselleria d'Educació com un atac "històric" al "màxim tret d'identitat i el major atac per part d'un Govern valencià als programes d'ensenyament òptims en els últims 30 anys". Amb aquesta acció es confirma la destrucció del model d'escola pública en valencià.

La nova mesura del Govern valencià també preveu el tancament de cinc centres: el Centre Públic (CP) Santa Quitèria d'Almassora, el CP Mestre Canós de Castelló de la Plana, el CP Sara Fernández de València ciutat, el CP Ciutat de Cremona d'Alaquàs i el CP l'Arc de Monòver.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat