Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de d'octubre del 2010 | 15:40
Notícia · Política

Recula el català a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida

Barcelona · La mateixa setmana que l'Agència Catalana de Consum (ACC) ha demostrat que les multes lingüístiques aplicades a Catalunya també penalitzen les empreses que no retolen en llengua castellana , el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit suspendre cautelarment diversos articles del reglament d'us de llengües de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida. 

En una croada en busca del monolingüisme a Catalunya, el Partit Popular i de Convivència Cívica Catalana van portar, respectivament, les normes als jutjats al·legant que les lleis "discriminen" el castellà. A causa d'aquestes demandes el TSJC ha decidit suspendre de manera cautelar l'execució d'alguns dels articles d'aquestes normes i ha justificat d'aquesta manera les denúncies interposades afirmant que "s'imposa directament l'ús preferent de la llengua catalana sobre la cooficialitat de la castellana".

Les normes asseguren el català i també l'aranès -en el cas de la Diputació de Lleida- com a llengues vehiculars a les entitats públiques, inclouen també un ús normal del català, atenent que normal significa atès a la norma establerta, que no se'n desvia, i no habitual o preferent, i asseguren la coneixença del català per part dels seus treballadors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat