Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de gener del 2006 | 00:00
Notícia · Política

Mataró retira 40 plaques franquistes

El jou i les fletxes continuen ben col·locats i ben visibles en molts edificis de protecció oficial d’arreu de Catalunya. L'Ajuntament de Mataró ha anunciat que està retirant les 40 plaques franquistes que encara hi havia comptabilitzades al municipi. La iniciativa de l’ajuntament mataroní ja arrenca del 2003, quan es van retirar 51 de les 140 plaques llavors comptabilitzades. El 2004 se’n van retirar 33 més i, actualment, es pretén acabar amb les 43 plaques restants. 
La iniciativa forma part de la campanya per eliminar vestigis feixistes que impulsa la Generalitat, a la qual només s’hi ha afegit un total de 53 municipis. Municipis com Santa Coloma de Gramenet, Breda, Sant Celoni, Esplugues, Tarragona, Palafrugell o Sant Feliu de Guíxols han anunciat aquests dies que també s’han adherit a la campanya. Molts d’altres, però, sembla que encara consideren adequat lluir les plaques del règim dictatorial. El mes de juny de l’any passat, l’empresa pública Adigsa va enviar cartes informatives a més de 200 municipis de més de 3.000 habitants oferint-los la possibilitat de pagar la substitució de les plaques. La resposta, si més no, va ser minsa. El franquisme sociològic, 30 anys després de la mort del dictador, encara perdura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat