Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de febrer del 2007 | 18:12
Notícia · Societat civil

Retiren símbols franquistes a Manresa

A falta que ho facin les autoritats pertinents, l’Assemblea de Joves de Manresa (AJM) ha decidit iniciar una campanya per la retirada dels símbols franquistes de la capital del Bages, com ja han fet altres assemblees de joves i entitats. Actualment, diuen, hi ha unes 400 plaques del “Ministerio de la Vivienda”, així com noms de carrers imposats durant la postguerra, àguiles franquistes (és el cas dels edificis de la Guardia Civil i Correus) i monuments que homenatgen els “Caídos por la Patria”, com el del cementiri municipal. Santiago Cortés, per exemple, capità de la Guardia Civil durant la guerra mort en la defensa del santuari de Santa Maria de la Cabeza que participà en la insurrecció de les tropes franquistes i en les campanyes de l’exèrcit espanyol a les croades del Marroc és un dels nefastos personatges que donen nom a un carrer, com passa també al municipi de Patraix, a València.
La campanya, destinada a eliminar tota aquesta simbologia que resta vigent “davant la passivitat de les institucions”, vol servir també per denunciar que “la suposada arribada a la democràcia s’ha fet sense trencar amb el règim anterior”. Al mateix temps, els joves manresans volen homenatjar així tots els represaliats pel franquisme “en defensa de les nostres llibertats”.
Finalment, l’AJM demana a l’Ajuntament de la ciutat “que faci la seva feina”, així com que els veïns i veïnes col.laborin en la retirada de plaques dels seus habitatges i participin en la recollida de signatures que han organitzat per “pressionar” el consistori “a fer el pas”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat