Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de juny del 2007 | 17:52
Notícia · Societat civil

La CAJEI lliura 1.000 plaques franquistes a les dues Generalitats i protesta contra la caserna d'El Bruc

La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) lliurarà dissabte a la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana 1.000 plaques del Ministerio de la Vivienda franquista "que seguien empastifant els nostres carrers amb el jou i les fletxes". El lliurament de les plaques, provinents de 35 localitats d'arreu dels Països Catalans, precedirà una xiulada popular "contra la presència militar espanyola" a la caserna d'El Bruc de Barcelona, que tindrà lloc la mateixa tarda de dissabte. La coordinadora emmarca aquestes activitats en el conjunt de la campanya Subversió per la llibertat, que pretén "evidenciar, denunciar i acabar amb tota simbologia commemorativa de temps del franquisme, simbologia opressora o impositiva de l'estat espanyol i francès vers al nostre país, cultura i poble".

Segons la CAJEI, aquests símbols "romanen en els nostres paisatges amb total impunitat i normalitat, mostrant diàriament el poder al que estem sotmesos, per recordar-nos quina història ens pertoca i a quin estat pertanyem".

Les diferents assemblees de joves van retirar la majoria d'aquestes 1.000 plaques durant la Setmana Santa d'enguany. Abans de retirar-les, van enviar una carta a tots els veïns i ajuntaments  explicant els motius que ens els havien "empès a retirar les plaques i a denunciar la presència de la simbologia feixista que encara persisteix al nostre país".

El lliurament de les plaques està previst per a 2/4 de 12 del migdia, mentre que la xiulada a la caserna militar del Bruc tindrà lloc a les 5 de la tarda.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat