Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de març del 2005 | 00:00
Notícia · Societat civil

La Ruta de la Vergonya

L'Ateneu Llibertari Estel Negre i la Llista de la Memòria Històrica han organitzat aquest cap de setmana la Ruta de la Vergonya, un recorregut per la Palma del feixisme i la repressió. Carrers amb noms d'oficials, soldats, monuments als “caiguts per la pàtria” i fins i tot el propi Franco omplen encara els carrers de Ciutat i per això aquestes dues entitats reivindiquen, mitjançant aquesta passejada, que l'Ajuntament de Palma netegi la ciutat de tots aquests símbols vergonyosos i insultants per a les víctimes de la repressió franquista.
Denuncien també que si es volgués fer l'exercici contrari, cercar referències a les víctimes de la repressió franquista, la cosa es complica. Un dels encarregats de guiar la visita, l'escriptor Albert Herranz, recordava que “avui dia Palma ret homenatge als botxins i s'oblida de les víctimes. 70 anys després de l'inici de la repressió a Mallorca, i al cap de 30 anys de la mort del màxim responsable, exigim a l'Ajuntament de Palma que posi fi a la infàmia i reivindiqui la memòria de tots els qui pagaren un preu alt pel fet de creure que una altra societat era possible”. La ruta passava pel Cercle Mallorquí, on “els senyors prepararen la repressió franquista” de camí cap a la creu dels Caiguts, davant l'Almudaina; la Via Roma, Alemanya, Portugal... vies de suport a l'aixecament del 36; l'Escola d'Arts i Oficis, on “es duien a terme els consells de guerra”, etc. L'acte ha coincidit, a més, amb els enfrontaments de la setmana passada a Madrid pel derrocament d'una estàtua del general Franco.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat