Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de setembre del 2010 | 15:07
Notícia · Societat civil

S'ajorna el judici contra el guàrdia civil acusat d'agredir un home que se li adreçà en català

Redacció · Tribuna Mallorca · El judici contra el membre de la guàrdia civil acusat d'agredir Iván Cortés s'ha hagut d'ajornar a causa d'un error en la notificació de l'acte que establia el pas d'actuacions prèvies a procediment abreujat, segons han informat fonts judicials. Des de l'OCB confien que "no hi hagi res estrany" en la coincidència que en una setmana s'hagin ajornat dos judicis relacionats amb els drets lingüístics i la Benemèrita.

I és que una setmana després que s'ajornàs el judici contra la intèrpret marroquina Saïda Saddouki, avui s'ha hagut de suspendre també la vista que havia de jutjar l'agent de la guàrdia civil que hauria agredit Iván Cortés l'estiu passat a Son Sant Joan per haver-li parlat en català.

Segons han apuntat fonts judicials, la suspensió ha estat motivada per un error en la notificació de la interlocutòria que significava el pas d'actuacions prèvies a procediment abreujat. Les mateixes fonts han indicat que ni tan sols s'ha produït l'entrada a la sala de judicis, i que de moment no s'ha notificat la nova data per celebrar el judici.

El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha manifestat que confien que "no hi hagi res d'estrany" en la coincidència d'ajornaments i ha expressat la seva confiança que els dos processos es resolguin aviat.

Cal recordar que en les actuacions prèvies arran de la denúncia de Cortés, el magistrat titular del Jutjat d'Instrucció número 8, Antoni Rotger, no aprecià indicis de delicte i únicament considerà que els fets podrien ser constitutius d'una falta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat