Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de març del 2013 | 16:35
Opinió
Raimon Carrasco
Advocat

La consulta, per Sant Jordi

No estic d'acord amb els qui proposen traslladar la festa nacional al dia de Sant Jordi. Trobo coherent celebrar-la el dia que vam perdre les llibertats nacionals. Quan les recuperem, ja la canviarem.

Però, de cara a la consulta sobre la independència, em sumo a la proposta de Ramon Tremosa: Sant Jordi, millor que l'11S.

Ho hem de reconèixer: l'11S és una data apreciada per molts catalans però no té un consens general. Una part de la ciutadania no acaba de sintonitzar-hi. És una data amb una forta càrrega política, bel·ligerant, del morro fort. A més, el moment de l'any fa una certa pujada. L'estiu declina, el dia s'escurça, cauen les primers fulles, s'acaben les vacances...
S'ha de tenir moltes ganes per a votar 'No' el dia de Sant Jordi!"
Sant Jordi és una altra cosa: una data inclusiva, positiva, apreciada per tothom, que ens fa sentir un cert orgull de ser catalans. L'any fa baixada: la primavera vessa, el dia s'allarga, les noies es posen les cames, tothom dibuixa un somriure. Se n'ha de tenir moltes, de ganes, per a votar 'No' el dia de Sant Jordi!

Sí. L'any que ve (o l'altre, si convé), per Sant Jordi, ampliem la festa ciutadana: un llibre, una rosa i un vot.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat