Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de març del 2015 | 17:00
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Internet: una estructura d'estat?

El moment polític que viu el país és àlgid. Estem immersos en una etapa històrica. Ens trobem al davant d'un procés polític de canvi. En aquesta tessitura, apareixen diferents conceptes i aspectes transcendentals per al nostre avenir.

És el cas de les "estructures d'estat".

Aquestes sorgeixen, constantment, en el debat i la batalla política. Les estructures d'estat les hem d'entendre com les eines o els instruments imprescindibles per al país per tal que els seus ciutadans i les seves ciutadanes puguin continuar tenint els mateixos serveis i no es vegin, en cap cas, afectats en el cas de canvi d'estat. La Hisenda pròpia catalana, la Seguretat Social, els serveis energètics, etcètera són exemples clars i fefaents d'estructures d'estat.

Els serveis de telecomunicacions, internet també són una estructura d'estat. A les darreres jornades de la Catosfera s'hi posava l'èmfasi i es feia una reivindicació en aquesta línia. Hi estic totalment d'acord. Les telecomunicacions i internet són cabdals per a qualsevol societat, a dia d'avui. I, per descomptat, la societat catalana, el poble de Catalunya, el conjunt de ciutadans d'aquest país no en són una excepció.
L'endemà, cal que les empreses funcionin amb total normalitat i els ciutadans i les ciutadanes operin a internet amb la mateixa facilitat"
Les nostres empreses, cada dia, necessiten dels serveis de les operadores de telecomunicacions per continuar amb la seva activitat. Internet és una necessitat en el dia a dia, en l'operativa convencional de les empreses catalanes per tal de produir i ésser competitives. Pel que fa a les persones, als ciutadans, la dependència és la mateixa. Ningú, a dia d'avui, s'imagina viure sense internet. Entre d'altres coses, comprem, obtenim informació, fem tràmits i gestions a través d'internet, ja sigui en un ordinador, tauleta o telèfon intel·ligent.

Aquests aspectes són clau. L'activitat d'una empresa i les gestions i necessitats dels nostres ciutadans han de continuar essent garantides quan es produeixi el canvi d'estatus polític. Per tant, cal assegurar els serveis de telecomunicacions i internet. L'endemà, cal que les empreses funcionin amb total normalitat i els ciutadans i les ciutadanes operin a internet amb la mateixa facilitat com el dia abans. És cabdal. És imprescindible per a l'èxit. D'aquí que internet és, sense cap mena de dubte, una estructura d'estat. Ho hem de tenir ben present i hem de treballar per tal d'assegurar-ne el servei i la seva viabilitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Recull de premsa ·
Castells:"La nova hora del catalanisme"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Indica publicitat