Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de març del 2015 | 17:30
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

MWC 2015: Dades i tendències

93.000 assistents. Rècord absolut després de les 10 edicions celebrades a la capital catalana. 3.000 visitants més dels esperats per l'organització. Més de 2.000 companyies exposant els seus productes i serveis a la fira, d'entre les quals 95 catalanes. 201 països representats en l'esdeveniment.

Més de 4.000 periodistes acreditats per tal de poder cobrir l'esdeveniment. Una ocupació del recinte firal de més de 100m2. Més de 12.000 llocs de treball temporals creats per l'esdeveniment. 110 milions d'euros d'impacte econòmic per a locals de restauració, dels més de 440 que ha deixat, en global, a la ciutat. 100% d'ocupació en els hotels de Barcelona, el que significa 34.000 habitacions.

Aquestes són les principals dades. Pel que fa a les novetats o tendències més rellevants, podríem dir que els telèfons estrella mostrats al Congrés han estat el Samsung Galaxy S6 i el M9 d'HTC. Cal esmentar que Apple mai participa en esdeveniments que no són propis i, per tant, no hi han hagut les novetats de l'empresa californiana.

Els wearables com són, per exemple, els rellotges intel·ligents mostrats per Huawei i LG, també han tingut molt de pes al MWC 2015. Importants patums tecnològiques han participat i han ofert conferències i ponències al Congrés com és el cas de Marc Zuckerberg (fundador i CEO de Facebook), Sundar Pichai (vicepresident de Google) o Jimmy Wales (creador de la Wikipedia).

La presència dels fabricants xinesos que s'estan erigint com una potència de la telefonia. Aquí cal destacar Xiaomi, que és el quart fabricant mundial després de Samsung, Apple i Huawei. La consolidació de la connexió 4G i el despertar de la 5G, que serà un estàndard cap a l'any 2019 o 2020. L'internet de les coses: objectes de tota mena connectats a internet. La previsió és de 50.000 milions de dispositius amb accés a la xarxa de cara al 2020.

Quelcom que ens canviarà la nostra vida quotidiana d'una manera brutal. Les apps i el seu protagonisme creixent, en temes d'oci, salut i negocis. I aquí, voldria fer referència a una app de CaixaBank per fer operacions bancàries a través d'internet amb ordres de veu. I no voldria acabar la crònica sense fer esment a una dada prou rellevant que, indubtablement, argumenta l'impacte i la repercussió que la telefonia mòbil té els nostres dies.

Al món, cada 20 segons es venen uns 920 telèfons mòbils. Una autèntica barbaritat. Fet que suposa que, actualment, la meitat de la població en té un. Un giny, el telèfon mòbil intel·ligent (smartphone) que en 8 anys ha aconseguit canviar del tot els nostres hàbits i vides. I que, evidentment, el seu recorregut no s'acabarà aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Crònica · Tecnologia i país
Da Vinci: cirurgia robòtica a Catalunya
Indica publicitat