Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de maig del 2013 | 17:45
La fotografia

Llanos de Luna homenatja combatents de la División Azul que van lluitar amb Hitler

La delegada del govern espanyol ha lliurat un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul, excombatents i nostàlgics de la divisió d'infanteria número 250 de les tropes de l'exèrcit nazi. L'acte a favor del bàndol feixista no ha suposat, encara, la dimissió de Llanos de Luna.

FOTO: La Directa.

M. Folch · L'estat espanyol, el mateix que menteix els catalans en dir que una possible independència deixaria Catalunya fora de la UE, s'ha jugat la seva pervivència dins la UE amb un homenatge institucional, aquesta setmana, a una part dels combatents de l'exèrcit nazi.

Segons ha informat La Directa, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha entregat aquest dissabte un diploma a la 'Hermandad de Combatientes de la División Azul', una fracció de veterans i nostàlgics de les tropes hitlerianes, en un acte d'homenatge a la guàrdia civil amb motiu del seu aniversari.

Per la seva banda, la delegació del govern espanyol ha confirmat la presència de Llanos de Luna a l'acte però no n'ha detallat cap conseqüència ni tampoc la dimissió del càrrec de Llanos de Luna. Més, encara: l'Estat ha qualificat de 'coincidència' que fos Llanos de Luna la responsable de lliurar el diploma al representant de l'associació d'ex-combatents.

El perfil professional de Llanos de Luna, des de la seva arribada a Catalunya, ha anat molt lligat a l'ultradreta franquista i feixista. Des que ha entrat a la Delegació del govern Llanos de Luna ha enfrontat els cossos de seguretat de Catalunya, ha creat la irritació entre els municipis catalans, ha perseguit banderes i imposat l'"estanquera" i ha menystingut les institucions catalanes. El Parlament de Catalunya ja va demanar-ne de manera oficial la seva substitució al càrrec fa uns mesos, i aquesta setmana ERC, ICV, la CUP i PSC han demanat la seva dimissió per homenatjar combatents de la División Azul que van ajudar Hitler.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat