Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de novembre del 2015 | 12:50
Notícia · Comunicació

El periodista Andreu Manresa dirigirà IB3

El periodista Andreu Manresa serà el nou director general dels mitjans de comunicació públics de les Illes Balears.Serà la primera vegada que un periodista en actiu assumeixi aquest càrrec.El PSIB, Podem i Més han consensuat el seu nomenament, que el Parlament de les Illes podria fer efectiu la setmana que ve, en la primera votació, si finalment El Pi també li dóna suport.

En cas que aquesta formació s'hi oposés, caldria celebrar una segona votació -que trigaria, com a mínim, un mes- en la qual Manresa ja tindria garantit el nomenament com a màxim responsable d'IB3, ja que n'hi hauria prou amb la majoria absoluta de la cambra, en comptes de les tres cinquenes parts requerides en la primera volta. En qualsevol cas, no farà falta que s'hi sumi el PP, ja que ahir el Parlament balear va donar llum verda a la modificació de la llei d'IB3, que rebaixa fins als tres cinquens la majoria necessària per triar el director general de l'ens en la primera votació, fixada fins ara en les dues terceres parts de la cambra.

Manresa ha posat com a condició "tenir llibertat absoluta" per a confeccionar el seu equip. Un altre periodista, Jaume Perelló, es perfila com a futur director de la televisió o dels informatius.

Manresa, que des del 1990 és el corresponsal del diari El País a les Balears, substituirà en el càrrec Pep Codony, que va ser nomenat l'octubre de l'any passat, encara sota l'anterior govern del PP. Nascut a Felanitx el 1955, Manresa també ha sigut director de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya i les Illes, ha treballat al Diario de Mallorca i al Baleares, i havia sigut cap de premsa del Consell General Interinsular i del Govern Balear. A més, és autor de diverses obres, com Baleares S.A.FelanitxeràliaInvitació a la felicitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat