Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de gener del 2010 | 16:47
Notícia · Internacional

El col·lectiu Emma respon un article suís que acusava la llei del cinema català de "franquista" i el rotatiu rectifica

Barcelona · El col·lectiu Emma, una agrupació de ciutadans de Catalunya dedicada a la correcció d'informacions esbiaixades referents a la mateixa nació catalana, va fer-se ressò d'un desafortunat article publicat al diari suís Tages Anzeiger on s'hi comparava la llei del cinema català amb una llei franquista de 1941.

L'escrit, que divagava entre l'opinió i l'article informatiu, afirmava que "el Govern regional vol catalanitzar Catalunya" i que aquesta és l' "obsessió dels polítics catalans". Per acabar d'adobar-ho, el diari suís associava la nova norma del cinema amb la dictadura franquista i afirmava que el "precedent històric" de la llei del cinema es remunta a la prohibició que el dictador Franco va fer en les projeccions cinematogràfiques.

La resposta no es va fer esperar i el col·lectiu Emma va enviar una carta al rotatiu suís (que també en va rebre quatre més de diferents procedències) per tal d'esclarir que qualsevol mesura franquista estava caracteritzada per la prohibició de l'ús d'una llengua que no fos l'espanyol a qualsevol dels àmbits socials, mentre que la Generalitat catalana defensa l'ús d'una llengua en el seu propi terreny lingüístic. Afortunadament, les respostes han fet rectificar l'article del diari suís i el mateix Tages Anzeiger ha publicat les cinc cartes juntament amb una foto de la senyera i un encapçalament a la pàgina que no ofereix cap dubte: "Una nació amb llengua i cultura pròpies".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat